Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και την αποκατάσταση από τις συνέπειες της πλημμύρας

Σε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Μαντουδίου συμμετείχε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο μετείχαν ακόμα ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ, οι Κ. Μπασδέκης και Κ. Μπάτσικας, μέλη της ΚΕ, η Σοφία Ντούρου περιφερειακή σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ.α.. Τη σύσκεψη άνοιξε ο Μ. Μακρής, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κλείνοντας τη σύσκεψη, σημείωσε ότι ο λαός της περιοχής, με το ΚΚΕ στο πλάι του, πρέπει με τον αγώνα του να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για αποκατάσταση των ζημιών, για αποζημιώσεις και λήψη μέτρων αποτροπής τέτοιας καταστροφής στο μέλλον. Υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα δεν είναι πολυτέλεια η Παιδεία, η Υγεία, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, αντίθετα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα, καθώς είναι κρίσιμα για τη ζωή του λαού. 
Δεν είναι μόνο η πλημμύρα, οι ζημιές, οι θάνατοι, είναι και ο μισθός, η ζωή των εργαζομένων που χάνεται γιατί δεν παίρνονται επαρκή μέτρα ασφάλειας. Συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους λες και είναι ζώα, όλα αυτά έχουν την πηγή τους σε ένα πρόβλημα, ποιος έχει την εξουσία: «Ο εργάτης, ο λαός βρίσκεται στην εξουσία; 
Υπάρχει τέτοια κοινωνική οργάνωση της παραγωγής, της οικονομίας που να καλύπτει τα συμφέροντα λαού ή είναι κοινωνική οργάνωση και οικονομία μόνο για τα συμφέροντα μιας χούφτας παρασίτων;», σημείωσε και προέτρεψε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την άσκηση πίεσης σε όλους τους αρμόδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου