Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ Bέβαιη υποβάθμιση και απαξίωση του Εμπορευματικού Λιμένα Χαλκίδας.

Aντίδραση από τους Λιμενεργάτες για το προωθούμενο MASTER PLAN από τον ΟΛΝΕ με επιστολή που στέλνουν πρός τα αρμόδια υπουργεία και επισημαίνουν τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί ο εμπορευματικός λιμένας της Χαλκίδας που δίνει εργασία σε 400 τα οποία κινδυνεύουν να βραθούν στην ανεργία!
Διαβάστε τι λένε:


"ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ MASTER PLAN ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Οικονομικών
2. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πίνακας Αποδεκτών
Κύριοι Υπουργοί
Ως Σωματείο Εργατών Λιμένος Χαλκίδας ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την χωροθέτηση του Εμπορευματικού Λιμένα Χαλκίδας , στη θέση έμπροσθεν του συγκροτήματος Τσιμέντων Χαλκίδας. Η διαμαρτυρία μας βασίζεται στην υποβάθμιση του εμπορευματικού λιμένα μας, ο οποίος αποτελεί όπως και η Πόλη μας διεθνή και εθνικό αναπτυξιακό πόλο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από Υπουργείο Περιβάλλοντος Περιφερειακό Χωροταξικό. Αναλυτικά σας αναφέρουμε:
• Σήμερα ο υφιστάμενος Εμπορευματικός Λιμένας Χαλκίδας έχει μήκος 500 μ. και σύμφωνα με την πρόταση του ΟΛΝΕ (Master Plan) και την τελική διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την 1/12/2018 , το μήκος του ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ 250 μ. δηλαδή στο μισό που υφίσταται σήμερα.
• Ενώ υφίσταται εδώ και 30 χρόνια η πρόταση χωροθέτησης του εμπορευματικού λιμένα σε συγκεκριμένη θέση, η οποία μάλιστα συνοδεύεται με σύμφωνες γνωμοδοτήσεις από όλους του φορείς της πόλης (εργατοϋπαλληλικό κέντρο Εύβοιας, Περιφέρεια Στ.Ελλάδος, Δήμος Χαλκιδέων, Επιμελητήρια, απόψεις πολιτικών παρατάξεων, ΕΣΑΛ, κλπ), ο ΟΛΝΕ για ένα περίεργο και ανεξήγητο με τη κοινή λογική λόγο προτείνει με το Master Plan τη θέση έμπροσθεν του συγκροτήματος Τσιμέντων Χαλκίδας και ως εναλλακτική, μία θέση η οποία δεν πληροί καν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί η ήδη αποδεχόμενη από όλους θέση, δεν προτείνεται ούτε ως εναλλακτική λύση για να μπει στη διαβούλευση.
• Στον προϋπολογισμό των προτεινόμενων έργων ο ΟΛΝΕ προτείνει ως βασικό έργο την κατασκευή μαρίνας με προϋπολογισμό 55.000.000 ευρώ ενώ για τον νέο Εμπορευματικό Λιμένα Χαλκίδας, προτείνει μόλις 8.000.000 ευρώ. Κατά συνέπεια δεν συζητάμε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας αλλά για βέβαιη υποβάθμιση και απαξίωση του Εμπορευματικού Λιμένα Χαλκίδας.
Κύριοι Υπουργοί, όπως καταλαβαίνετε σύμφωνα με τα παραπάνω, πρέπει τόσο να προστατέψετε την πόλη μας όσο και εμάς τους εργαζομένους, που σήμερα αριθμούμε έμμεσα και άμεσα 400 άτομα. Μην αφήσετε να αφανιστεί η περιοχή μας, που άντεξε μετά βίας τα χρόνια της κρίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι για όλους εμάς ο αγώνας για την επιβίωση και την εργασία είναι καθημερινός. Περιμένουμε από εσάς την άμεση ανταπόκρισή σας και την προστασία σας ώστε να μην επιτραπεί στην θολή αυτή εικόνα που έχει δημιουργηθεί να ανατρέψει την πραγματικότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου