Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Υπογράφηκε σύμβαση για συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Έκτωρ Μόλος και Συνεργάτες” υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου σύμβαση για τη συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”. Το συγκεκριμένο έργο ήταν του Δήμου Χαλκιδέων με προϋπολογισμό μελέτης 105.000€, που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, προβλέπεται να γίνει ανακαίνιση των εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου. Θα προηγηθεί καθαρισμός της τοιχοποιίας, με υδροβολή και πλήρης αφαίρεση του αποφλοιωμένου χρώματος, ενώ στα μάρμαρα και στην τοιχοποιία της βάσης του κτιρίου και σε ύψος μέχρι 2,5μ, θα εφαρμοστεί αντιγραφιστική επάλειψη. Επίσης στα εξωτερικά κουφώματα θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αντικατάσταση κατεστραμμένων ξύλινων τεμαχίων των κουφωμάτων και στη συνέχεια χρωματισμός τους.
Τέλος στα εξωτερικά σιδηρά κιγκλιδώματα που βρίσκονται στις βεράντες και στις εξωτερικές θύρες, θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων, εφαρμογή αντισκωριακής βαφής και χρωματισμός τους.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, για την εκτέλεση του έργου εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την αίγλη που αρμόζει στην ιστορικότητα του κτιρίου και να έχει χρήσεις που θα το καταστήσουν επισκέψιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου