Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Υπογράφηκε σύμβαση για συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Έκτωρ Μόλος και Συνεργάτες” υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου σύμβαση για τη συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”. Το συγκεκριμένο έργο ήταν του Δήμου Χαλκιδέων με προϋπολογισμό μελέτης 105.000€, που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο, που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, προβλέπεται να γίνει ανακαίνιση των εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου. Θα προηγηθεί καθαρισμός της τοιχοποιίας, με υδροβολή και πλήρης αφαίρεση του αποφλοιωμένου χρώματος, ενώ στα μάρμαρα και στην τοιχοποιία της βάσης του κτιρίου και σε ύψος μέχρι 2,5μ, θα εφαρμοστεί αντιγραφιστική επάλειψη. Επίσης στα εξωτερικά κουφώματα θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αντικατάσταση κατεστραμμένων ξύλινων τεμαχίων των κουφωμάτων και στη συνέχεια χρωματισμός τους.
Τέλος στα εξωτερικά σιδηρά κιγκλιδώματα που βρίσκονται στις βεράντες και στις εξωτερικές θύρες, θα γίνει αφαίρεση των παλαιών ελαιοχρωμάτων, εφαρμογή αντισκωριακής βαφής και χρωματισμός τους.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, για την εκτέλεση του έργου εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του Δημαρχιακού Μεγάρου “Κότσικα”έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την αίγλη που αρμόζει στην ιστορικότητα του κτιρίου και να έχει χρήσεις που θα το καταστήσουν επισκέψιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου