Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Νίκος Τζονιχάκης: Τραγικό τέλος για τον γιο του «Μπάμπη του Φλου»

Πριν λίγες μέρες, 26 Φεβρουαρίου του 2019, άφησε την τελευταία του πνοή, ο Νίκος Τζονιχάκης, ιστορικό πρόσωπο του ελληνικού ροκτραγουδιστής, ποιητής και ένα διάστημα συνοδοιπόρος του Παύλου Σιδηρόπουλου.

«Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών, με τραγικό τρόπο, χτυπημένος από την παγωνιά του χιονιού.Ο Νίκος Τζονιχάκης, τα τελευταία 3 χρόνια, είχε φύγει από την Αθήνα και έμενε στους Καθενούς Ευβοίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφη.
Το «τελευταίο» βράδυ του Νίκου
Τη μοιραία βραδιά έριχνε πολύ χιόνι στους Καθενούς. Ο Νίκος Τζονιχάκης έφυγε από το καφενείο του χωριού και σε μικρή απόσταση, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον δρόμο, μέσα στο χιόνι. Τον βρήκαν ύστερα από ώρες, προς το ξημέρωμα οι συγχωριανοί του. Τον άτυχο άντρα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ήταν όμως αργά. Οι ώρες που έμεινε στο χιόνι, του είχαν κάνει μεγάλο κακό και δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.


Ποιος ήταν ο Νίκος Τζονιχάκης

Ο πατέρας του ήταν ο «Μπάμπης ο Φλου», ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο να γράψει το διάσημο τραγούδι του.
Ο Μπάμπης ήταν άνεργος, θυμόσοφος, γυναικάς, με ροπή προς το ποτό και μάλλον χαλαρός, καθώς έλεγε ότι «τα πάντα είναι φλου».
Ο Τζονιχάκης ήταν υδραυλικός, ένα επάγγελμα που έλεγε ότι ασκούσε επειδή το ήθελε. Το 1980 ίδρυσε τον Οργανισμό Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας. Αν και δεν είχε σπουδάσει υπήρξε ποιητής, ενώ ο φίλος του ο Σιδηρόπουλος μελοποίησε ένα ποίημά του.
Το «Τζονιχάκειον άσμα» το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εν Λευκώ».
Κατά τη δικτατορεία, ο Τζονιχάκης ήταν από τους πρώτους που άφησαν μακριά μαλλιά. Τον συνέλαβαν σε μπλόκο και ο συνταγματάρχης Λαδάς τον κούρεψε. Το 1968 για ένα διάστημα αντικατέστησε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο συγκρότημα MGC. 

Ο ίδιος ζούσε στο ημιυπόγειο εργαστήρι και σπίτι του στην Κυψέλη. Στην είσοδο είχε γράψει τα στοιχεία του και «ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ». Στην πόρτα, μάλιστα είχε γραμμένο «ΜΗΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΤΩ», αφού, αν και αγράμματος, εκτιμούσε πολύ το διάβασμα και τα βιβλία. Πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις έκανε με φίλους του, στο εσωτερικό του εργαστηρίου, που ονόμαζε «ΧΩΡΟ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου