Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Συνελήφθησαν σε ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού Ευβοίας, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης


Από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, συνελήφθησαν χθες (15-03-2019) απογευματινές ώρες σε ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.


Επιπλέον, ο 30χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (κατοχή).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης από τους δύο συλληφθέντες, διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους.

Τις έρευνες συνέδραμαν, κατά περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.  

Συγκεκριμένα, τόσο στην κατοχή του 30χρονου, όσο και στο εσωτερικό των δύο προαναφερόμενων οικιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (245,90) γραμμάρια κάνναβης,
  • (5) δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες, ύψους έως και (1,10) μέτρων,
  • ζυγαριά ακριβείας, (2) τρίφτες κάνναβης και σπόροι κάνναβης,
  • πλήρης εγκατάσταση, αποτελούμενη από λαμπτήρες θέρμανσης, σύστημα εξαερισμού, λιπάσματα κ.λ.π., κατάλληλη για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, καθώς και
  • μαχαίρι, με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου