Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Κλιμάκιο τεχνικών του Υπ. Υποδομών στις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας


Μετά από σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, κλιμάκιο από τεχνικούς του Υπουργείου Υποδομών επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου τη Χαλκίδα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αποτυπωθεί επακριβώς η κατάσταση με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές της Αγίας Ελεούσας, του Δοκού, της Λ. Άμμου και της Έξω Παναγίτσας και να προταθούν λύσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες.
Πριν τις επισκέψεις στις συγκεκριμένες περιοχές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη στο Δημαρχείο, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συγκεκριμένες περιοχές της Χαλκίδας, τονίζοντας ότι έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και έχουν καταστραφεί δρόμοι, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες.

Παράλληλα ανέφερε ότι συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων και της ΔΕΥΑΧ προσπαθούν με μηχανικά μέσα να αντλήσουν τα νερά και να τα διοχετεύσουν στη θάλασσα.

Ακολούθησε αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές και πλέον αναμένονται οι προτάσεις των τεχνικών του Υπουργείου Υποδομών, για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου