Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΙΔΗΨΟΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΥΤΙΩΝ: "Είδαμε αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφαση ανάθεσης μεταφοράς λυμάτων της Δημάρχου Ιστιαίας –Αιδηψού , όπου αναφέρονται ονόματα και ΑΦΜ κάποιων από εμάς που δεν ήμασταν σύμφωνοι με την ανάθεση αυτή"!!

Ενημερωτική επιστολή εξέδωσαν οι ιδιοκτήτες βυτίων σχετικά με την παύση λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού, την μεταφορά λυμάτων και το κόστος αυτής...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του σωματείου με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
Η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού διακόπηκε σύμφωνα με το 51185/939/5-3-2019 έγγραφο του Τμ. Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η οποία διαπίστωσε ότι τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού δεν λειτουργούσαν καν με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα να διοχετεύονται στη θάλασσα ανεπεξέργαστα.
Για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης , την 15η-03-2019 , η δημοτική αρχή κάλεσε εμάς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών βυτιοφόρων οχημάτων και μας πρότεινε την μεταφορά των λυμάτων από τα αντλιοστάσια του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού στο ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες που έχουν ήδη συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης Λουτρών Αιδηψού . Το κόστος της μεταφοράς αυτής , δηλαδή από τα αντλιοστάσια Αιδηψού μέχρι και το ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής θα βαρύνει το Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού δυνάμει προτεινόμενης σε εμάς σύμβασης μεταφοράς , πρόταση την οποία σχεδόν όλοι από εμάς αρνηθήκαμε διότι το κόστος μεταφοράς, το οποίο καλούμαστε να καλύψουμε εξ ιδίων πόρων , είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Προτείναμε στη δημοτική αρχή την κάλυψη των εξόδων καυσίμων για τα δρομολόγια των βυτιοφόρων προς και από το Μαντούδι αλλά μας διευκρίνησε πως δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή.
Στη συνέχεια, θέσαμε το θέμα της μεταφοράς των λυμάτων δημοτών που δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο δηλαδή όσων καλούν βυτίο για να μεταφέρουν λύματα από τη δεξαμενή λυμάτων της οικίας τους, τα οποία πλέον θα πρέπει να μεταφέρονται στο ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου και το κόστος μπορεί να ανέρχεται έως και 250 ευρώ το βυτίο. Προτείναμε στη δημοτική αρχή προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο δημότης το κόστος μεταφοράς , όπως άλλωστε δεν θα επιβαρυνθεί και ο δημότης που είναι ήδη συνδεδεμένος στο αποχετευτικό δίκτυο, να εναποθέτουμε τα λύματα στα αντλιοστάσια Αιδηψού και από εκεί να μεταφέρονται όλα τα λύματα στο ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας . Η πρόταση μας αυτή δεν έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή, η οποία μας απάντησε επί λέξει « Να τα πληρώνουν οι ίδιοι».
Με έκπληξη μας είδαμε αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφαση ανάθεσης μεταφοράς λυμάτων της Δημάρχου Ιστιαίας –Αιδηψού , όπου αναφέρονται ονόματα και ΑΦΜ κάποιων από εμάς που δεν ήμασταν σύμφωνοι με την ανάθεση αυτή όπως παραπάνω αναφέραμε λόγω των εξόδων μεταφοράς που καλούμαστε να επωμιστούμε και δεν έχουμε τη σχετική δυνατότητα.
Επίσης πληροφορηθήκαμε από δημότες ότι η απάντηση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής στα ερωτήματά τους περί του κόστους της μεταφοράς των λυμάτων από τις οικίες τους στο ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, είναι πως οι δημότες θα επιβαρύνονται με όποιο ποσό επιβαρύνονταν μέχρι σήμερα και το υπόλοιπο ποσό θα το επιβαρύνεται ο Δήμος, απάντηση τελείως αντίθετη με αυτή την οποία έδωσαν σε εμάς κατά τη συνάντησή μας και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση της δημοτικής αρχής περί του τρόπου κάλυψης του κόστους αυτού.
Κατόπιν τούτων , ζητάμε από τη Δήμαρχο Ιστιαίας –Αιδηψού να λάβει θέση επί των παραπάνω ζητημάτων , που απασχολούν εμάς τους ιδίους ως επαγγελματίες καθώς και όλους τους δημότες Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για τα βυτία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου