Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΗ ΕΔΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΑ


Την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς  ήταν προγραμματισμένη η ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται εις βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ, Χαράς Νίκα, ύστερα από καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Κυριτσόπουλου, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «για αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και για «παράβαση καθήκοντος».

   Πολλοί εκπαιδευτικοί  από τις ΕΛΜΕ Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής, εργαζόμενοι από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, από πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ καθώς και πολλοί ενεργοί πολίτες μετέβησαν στη Λιβαδειά σε ένδειξη συμπαράστασης στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας  διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη καταπάτηση του δικαιώματος της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης. Όταν όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι προσέγγισαν το 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αντισυναδελφική συμπεριφορά εκ μέρους της διενεργούσης την ΕΔΕ κ. Γ. Μπαλτσιώτου, Δ/ντριας του Γυμνασίου, η οποία αποκάλεσε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τα μέλη των συνδικάτων  «φαν κλαμπ» κι έσπευσε να κλειδώσει τις πόρτες του σχολείου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στη διενεργούσα την εξέταση οι δύο  συνήγοροι της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας,  κ. Ηλίας  Ζόμπολας και  κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιχείρησαν  στο πλαίσιο της ΕΔΕ, και σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματα της θιγομένης,  να καταθέσουν ένσταση κατά της διαδικασίας. Η διενεργούσα όμως την ΕΔΕ, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, κ. Γ. Μπαλτσιώτου, εγκατέλειψε τον χώρο αρνούμενη να καταγράψει τον λόγο διακοπής της ΕΔΕ. Οι εκπρόσωποι των σωματείων  επικοινώνησαν με τον Περιφερειακό   Διευθυντή, κ. Χ. Δημητρίου, και ζήτησαν συνάντηση μαζί του σχετικά με το θέμα,  αλλά τους απάντησε πως βρίσκεται σε άδεια. Κατόπιν, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας επικοινώνησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Καρκάνα, ο οποίος και μετέβη στο σχολείο, κατέγραψε το γεγονός και δεσμεύτηκε να αποστείλει έγγραφο στους συνηγόρους της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας για τους λόγους διακοπής της διαδικασίας  και της αδικαιολόγητης αποχώρησης  της διενεργούσης την ΕΔΕ.
Συνάδελφοι/ισσες,
   Η κλήση της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας σε ΕΔΕ με τον τρόπο που εξελίσσεται αρχίζει να παίρνει επικίνδυνη τροπή, καθώς  θέτει πια θέμα καταπάτησης όχι μόνο συνδικαλιστικών, αλλά πολιτικών ελευθεριών.  Η ΕΔΕ από εδώ και στο εξής είναι ήδη πολιτικά τοποθετημένη και κατάφωρα μεροληπτική.
Η  αλληλεγγύη όμως  που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα με πάνω από 60 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς, συλλογικότητες, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ από όλη τη χώρα, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ να συντάσσονται κατά  της πρωτοφανούς αυτής συνδικαλιστικής δίωξης  με ψηφίσματα, επερωτήσεις στη Βουλή (ΚΚΕ)  και άλλες δράσεις, καταδεικνύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα  μάχεται σταθερά και ανυποχώρητα για εργασιακά δικαιώματα, ισότητα,  κοινωνική δικαιοσύνη.
    Ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι να αποσυρθεί η εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία έχει λάβει καταφανώς χαρακτήρα συνδικαλιστικής δίωξης με τις ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας, τη στήριξη των μελών της κυβερνητικής παράταξης ΣΕΡΑ και την συνένοχη ανοχή των μελών της παράταξης ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Εύβοιας.
        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου