Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ "Θα επανεξεταστούν τα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Κύμης -Αλιβερίου."




Πλήρης επιβεβαίωση των όσων ανέφερε ο Χαρίτσης στη Βουλή για τις διασπάσεις δήμων προεκλογικά και στην Εύβοια, επιβεβαιώνει και ο Β. Αποστόλου με ανακοίνωση τύπου!!'Οι βουλευτές εισηγούνται τις διασπάσεις και εμείς τις εξετάζουμε" δήλωσε ο κος Χαρίτσης, μόνο που δεν λέει ο Αποστόλου στην ανακοίνωση του το "πόθεν ορμώμενος"!!

Δειτε εδώ https://eviatoday1.blogspot.com/2019/03/blog-post_62.html


Δείτε και την ανακοίνωση του Αποστόλου:

"Εννιά χρόνια μετά την αναδιάταξη των διοικητικών ορίων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), γνωστή ως Καλλικράτης, η Κυβέρνηση επιχειρεί την πρώτη παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπίσει προφανείς αστοχίες στη λειτουργία συγκεκριμένων Δήμων.

Πρόκειται για την τροπολογία διάσπασης 4 Δήμων της νησιώτικης Ελλάδας και 1 της ορεινής, που είχαν οφθαλμοφανέστατα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Όμως επειδή ανάλογες δυσκολίες υπάρχουν και σε άλλους ΟΤΑ η Κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγει το θέμα, συστήνοντας Επιτροπή Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορών των Δήμων της χώρας, προκειμένου να προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών περαιτέρω αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του Αρμόδιου Υπουργού κ. Χαρίτση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας:

«Συγκροτούμε και νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα έχει επιστημονικό και διακομματικό χαρακτήρα, η οποία θα μελετήσει όλα τα άλλα ώριμα σχετικά αιτήματα δήμων, θα συντάξει τις σχετικές μελέτες και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσα σε λίγους μήνες, θα εισηγηθεί για το ποιες επιπλέον ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και που.

Γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν και αλλού αντίστοιχα προβλήματα πέρα από τις πέντε περιπτώσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε με τη συγκεκριμένη διάταξη. Να αναφέρω ενδεικτικά την περίπτωση του Δήμου Σοχού στη Θεσσαλονίκη, τον Ζαρό, το Τυμπάκι και τον Ρούβα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Αλιβέρι και την Αιδηψό στην Εύβοια».

Θα παρακολουθούμε τις εργασίες της Επιτροπής και θα στηρίξουμε τις προτάσεις των Δήμων της Εύβοιας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου