Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που ΞΕΣΚΙΣΑΝ την χώρα!, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ τώρα Η ΜΠΑΛΑ

Την Ελλάδα την γονάτισαν και την πήδηξαν ''στα τέσσερα'' οι επιχειρηματίες. ''Στα τέσσερα'', η αγαπημένη στάση στο σεξ, για να μπαίνει όσο πιο βαθειά στη μπροστινή τρύπα του δημοσίου το παλαμάρι των σεσημασμένων μπίζνεσμαν. Μιλάμε σοβαρά, και λέμε τι πραγματικά έγινε. Γιατί το κράτος έπεσε έξω.

Είναι λάθος, όμως, να ρίχνουμε κατάρες μονάχα στα δόντια των γνωστών θηρίων που νταραβεριζόντουσαν με το δημόσιο. Φταίνε και κάποια μεγαλόσχημα ρεμάλια κομμάτων στις κυβερνήσεις.
Ξανά στο προσκήνιο ο κύριος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο άνθρωπος στον οποίον είχαν βάλει εγγύηση 100 εκ. ευρώ για να βγει από τη φυλακή. Εκατό, ρε; Δεν έχει ξαναγίνει στον αιώνα. Ποτέ. Πουθενά. Στον μεγαλύτερο γκάγκστερ, από Λάκυ Λουτσιάνο και πάνω, ποτέ ο νόμος δεν ζήτησε εγγύηση τόσο χοντρό πακέτο. Εκατό εκατομμύρια ευρώ. ''Σκάσε μια κατοσταρού, διαφορετικά δεν πας σπιτάκι σου''.
Μάλιστα, κύριε. Γιατί τον υπολόγιζαν ότι κονόμησε στο αλλοιώς πολύ, πάρα πολύ περισσότερα. Ε, στα εκατό πάει το μαλλί για να βγει έξω από τη φυλακή. Όχι ακριβώς φυλακή, μη θεωρήσουμε κανονική φυλακή το νοσοκομείο της φυλακής. Και τώρα, μετά την ιστορία με τα δάνεια από την τράπεζα του, την Proton, που χορηγούσε σε δικές του εταιρείες, μια ζημιά 701 εκατ., είναι η άλλη κατηγορία. Τα χρέη της εταιρείας «ELFE», συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ. Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Κανά φράγκο θα γυρίσει στο δημόσιο; Αυτό είναι το ζητούμενο. Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Προς το παρόν περιοριζόμαστε με τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, κι αυτών που αύριο, μεθαύριο θα πολιτευτούν κι εκείνων που βρίσκονται στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών.
Τι θυμήθηκα; Ο Σωκράτης Κόκκαλης, όταν αποφάσισε να δώσει τον Ολυμπιακό, ρώτησε τον Λαυρεντιάδη, που εμφανίστηκε πριν τον Μαρινάκη, γιατί ενδιαφερόταν να αγοράσει την ΠΑΕ, αλλά περισσότερο την εταιρεία που εκμεταλλευόταν το γήπεδο Καραϊσκάκη: ''Γιατί θέλετε οπωσδήποτε το γήπεδο, ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουμε στην εξαγορά της ΠΑΕ;''. Και ο Λαυρεντιάδης είπε: ''Έχω κάνει έρευνα και θα δουλέψω το real estate. Θα κτίσω πολυκατοικίες, εμπορικούς χώρους, αφού προηγουμένως θα αγοράσω ό,τι ακίνητο πουλιέται. Διαμερίσματα, καταστήματα, ερείπια, οικόπεδα, μάντρες, ό,τι άλλο, γύρω από το γήπεδο, διότι προβλέπω πως όταν φτιαχτεί το νέο Καραϊσκάκη θα εκτιναχθεί η αγοραστική τους αξία''.
Για την Ιστορία: Ο Λαυρεντιάδης, τελικά, αγόρασε το 50% της εταιρείας του Καραϊσκάκη και το 10% της ΠΑΕ. Και έμπλεξε με τον Μαρινάκη, όταν ο εφοπλιστής έγινε αυτός μεγαλομέτοχος (Στη φώτο, ο Λαυρεντιάδης δεξιά, από αριστερά ο φυγόδικος πρώην συνέταιρος του Κυριακίδης, ο πρώην πρόεδρος δημοκρατίας Παπούλιας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος).

1 σχόλιο:

  1. Λουλούδια όλοι τους, μηδέ εξαιρουμένων του "ηγέτη" της Εκκλησίας Ιερώνυμου και του τέως προέδρου της δημοκρατίας Παπούλια. Μια Cosa Nostra όλοι τους, για τη μάσα και τη ρεμούλα, εις βάρος του Ελληνικού λαού και της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή