Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Σκοπός δεν είναι να είμαστε ευχάριστοι αλλά χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών»


«Δεν καταλογίζω ευθύνες γιατί έγινε το κακό αλλά καταλογίζω ευθύνες στη δημοτική αρχή  γιατί δεν έδωσε τη δέουσα σημασία» επισήμανε κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής   του κινήματος  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  Βασίλης Καθαροσπόρης. 

Παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων ήταν και κάτοικοι από τις περιοχές του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης  τοποθετήθηκε επί του μείζονος θέματος  μακριά από προεκλογικές αψιμαχίες και επί της ουσίας τονίζοντας,  ότι σκοπός του δεν είναι  να πραγματοποιήσει μία ευχάριστη αλλά μία χρήσιμη τοποθέτηση.  «Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σ αυτοί την αίθουσα, ανάλογα με το τι  έχουμε διαχειριστεί, έχουμε μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση. Σήμερα, τη μεγαλύτερη ευθύνη  την έχει ο πρώτος πολίτης  της πόλης, ο Δήμαρχος. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το σχέδιο πόλης για την περιοχή της Λιανής Άμμου κυρώθηκε το 2001. Οι κάτοικοι ζουν με νόμιμες άδειες. Επίσης,  σήμερα θα έπρεπε να προλογίσει το θέμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.
Συνεχίζοντας,  ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος επισήμανε,  πως  υφίσταται απόφαση για πρόνοια  αναφορικά με τα οικόπεδα που κόπηκαν τότε πάνω στις αμπολές και επειδή ένα οικόπεδο έπεσε σε αμπολή, προβλέφθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές, ότι δεν θα καλυφθεί καμία αμπολή , αλλά τα νερά θα βγαίνουν προς τη θάλασσα. Μάλιστα, τονίστηκε πως πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα,  για το οποίο είχαν γνώση  όλες οι δημοτικές αρχές που έχουν περάσει. « Δεν είναι ευθύνη του Παγώνη. Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν κινητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει πολίτης που λέει ότι εγώ δεν έχω αντλία στο πλημμυρισμένο σπίτι μου. Έπρεπε όλοι οι φορείς να συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στην προσπάθεια επίλυσης των πλημμυρικών φαινομένων»  επισήμανε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.
«Τα νερά θα φύγουν μόνο όταν θέλει ο Θεός. Αν ξεκινήσουμε, μια πρόταση απλή, από τη θάλασσα και πάρουμε τις αμπολές και ξεκινήσουμε προς τα πίσω, δημιουργούμε αντλιοστάσια με σωλήνες για να φτάσουμε και να πάρουμε τα πολλά νερά. Δεν καλέσατε ούτε καν ένα κλειστό συμβούλιο να ρωτήσετε τι αντιμετώπισε ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Δημοτικός σύμβουλος. Επαναπαυθήκατε σε οργανισμούς και επιστήμονες. Είναι όντως καλά αν βρούμε το χρήμα»  υπογράμμισε ο επικεφαλή του αυτοδιοικητικού κινήματος  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ προχωρώντας σε μία καταγραφή της κατάστασης. «Εκτιμώ ότι εμείς δεν χρησιμοποιούμε καμία από τις τρεις εμβολές για τα όμβρια. Αύριο το πρωί, μηχανήματα εργολαβικά να είναι από τις εκβολές των ομβρίων προς τη θάλασσα, να μισθωθούν μεγάλες γεννήτριες που να αντλούν όσα κυβικά νερό θέλουμε την ημέρα! Δεν καταλογίζω ευθύνες γιατί έγινε το κακό αλλά καταλογίζω ευθύνες γιατί δεν έδωσε το βάρος που έπρεπε να δώσει και έπρεπε να ειδοποιήσει τους πάντες» ανέφερε καταλήγοντας ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος παρουσιάζοντας την μοναδική ουσιαστική λύση που ακούστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Εσείς Θέλετε
Εμείς Μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου