CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, καλείται την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στη Λιβαδειά έπειτα από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, κ. Δ. Κυριτσόπουλου, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «για αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και για «παράβαση καθήκοντος».

Το «έγκλημα» της συναδέλφου μας είναι ότι υπερασπίζεται σταθερά και ανυποχώρητα τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Εύβοιας τους οποίους εκπροσωπεί και αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα τους και για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.
Με την ΕΔΕ που διενεργείται, πράξη όνειδος στα συνδικαλιστικά χρονικά, παραβιάζεται κατάφωρα το Άρθρο 23 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι «το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολή της».
Είναι πρωτοφανής αυτή η πράξη της διοίκησης και πρέπει να βρει το εκπαιδευτικό κίνημα σύσσωμο απέναντί της! Αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού και κατάφωρη κατάχρηση της εξουσίας της διοίκησης που θέλει να φιμώσει το Συνδικάτο, ένα συνδικάτο μάχιμο, ενεργό, στο πλευρό των συναδέλφων, του γονέων και των μαθητών και  να υποτάξει διά μέσου των απειλών και των πειθαρχικών ποινών την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες δεν πρέπει  θα σιωπήσουμε! Τα συνδικάτα δεν θα μετατραπούν σε παραμάγαζα της διοίκησης, όπως επιδιώκουν οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι προσπάθησαν  όλο το προηγούμενο διάστημα με απίστευτες μεθοδεύσεις να βαφτίσουν την πολιτικοσυνδικαλιστική αυτή δίωξη «προσωπική διένεξη» για να εξυπηρετήσουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.
Ήδη περισσότερα από 60 σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ, μαζί και η  ΟΛΜΕ, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη Βουλή με επερώτηση που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.     
Συμπαραστεκόμαστε  στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Στηρίζουμε την ελεύθερη και ανυπότακτη δράση του σωματείου μας.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Πέμπτη 14/3/2019 στη Λιβαδειά!
Αναχώρηση 4 μ.μ.από το πάρκο του Βούρκου. Θα υπάρξει λεωφορείο.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου