Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Λίνα Ευσταθίου: «Διώκεται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση»

Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 έφτασε Κλητήριο Θέσπισμα του 1ου Τριμελούς Πλημελειοδικείου Χαλκίδας με αποδέκτες 16 Δημοτικούς Συμβούλους, 2 υπαλλήλους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού αλλά και τη Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου – Σπανού.

Η Δήμαρχος διώκεται για «παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος από κοινού», ενώ οι υπόλοιποι 15 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 2 δημοτικοί υπάλληλοι, για «παράβαση καθήκοντος από κοινού».
Και αυτό γιατί η Δήμαρχος στις 3-3-2015 υπέβαλε το 2596 έγγραφο αίτημα προς τον Υπουργό Παραγ. Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έλαβε σύμφωνη γνώμη στις 25-5-2015 για την παραχώρηση μέχρι 30-4-2016 έξι τμημάτων ακτών της παραλίας Κανατάδικων και Τσοκαϊτη, για να τοποθετηθούν εκεί Καντίνες.
Απέκρυψε όμως πως οι εν λόγω περιοχές διέπονται από ειδικό καθεστώς NATURA και ΖΟΕ. Επίσης απέκρυψε πως δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, ενώ έστειλε το αίτημα με συνημμένα τοπογραφικά διαγράμματα χωρίς αυτά να είναι θεωρημένα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου