Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη Μαρκόπουλου σε Η.Π.Α. (δελτιο τυπου)

Ο πρ. Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, από 12 έως 17 Μαρτίου 2019. Το ταξίδι περιελάμβανε 3 ημέρες διαμονής στην Νέα Υόρκη και 2 ημέρες διαμονής στην Ουάσιγκτον. Ο πρ. Υπουργός Επισκέφτηκε, την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής και ενημερώθηκε για την δραστηριότητα της και τα ζητήματα του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης επισκέφτηκε την Ουάσιγκτον μετά από οργανωμένο ραντεβού στο State Department και για την ακρίβεια , την διεύθυνση Νοτιοανατολικής Μεσογείου όπου ενημερώθηκε για την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και την προοπτική της Ελλάδας.

Όλα αυτά γίνανε, κάτω από το πρίσμα της επερχόμενης διακυβέρνησης της Ν.Δ. Συζητήθηκαν προβλήματα και προοπτικές για το ρόλο της Ελλάδας στην Βαλκανική και τον ρόλο και την αναβάθμιση της Ελλάδος στα ενεργειακά ζητήματα.

Ο πρ. Υπουργός, επέστρεψε ικανοποιημένος από το επίπεδο των συζητήσεων και των προοπτικών που διανοίγονται για την Χώρα με την στήριξη των Η.Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου