Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗΣ "Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε." (ανακοινωση τύπου)

Οραματιστήκαμε μια πόλη που χαιρόμαστε να ζούμε. Που μειώνει την ασχήμια και το γκρίζο. Που αναπλάθεται ανασχεδιάζοντας τα μελανά της σημεία, που είναι πολλά!Ξεκινήσαμε με την Δημοτική Αγορά και την πλατεία Αγοράς, τη μεγαλύτερη Αστική Ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου μας. Ένα έργο που θα αλλάξει το κέντρο της Χαλκίδας. Μια ήπια αποκατάσταση που σέβεται την διαχρονικότητα του κτιριακού συγκροτήματος αλλά ταυτόχρονα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των πολιτών της. Με κιόσκια, ελεύθερους χώρους και πράσινο η πλατεία Αγοράς και η Δημοτική Αγορά θα γίνουν ένας νέος πόλος έλξης που θα χαιρόμαστε να βρισκόμαστε. Για 30 χρόνια αντικρύζαμε ένα κουφάρι. Μαζί καταφέραμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την θλιβερή εικόνα.

​Επαναπροσδιορίζουμε την σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα. Χαλκίδα δεν είναι μόνο η παραλία της. Είναι όλο το αναξιοποίητο και πολλές φορές βιασμένο παραλιακό της μέτωπο. Οριστικοποιήσαμε τις μελέτες και θα υλοποιήσουμε την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου που συνδέει την Χαλκίδα με την Ν. Αρτάκη. Ένα έργο ορόσημο για όλους μας. Με ποδηλατόδρομους, περιπατητικές διαδρομές, δημοτικές πλαζ, χώρους πρασίνου και αθλητισμού κάθε δημότης και επισκέπτης θα μπορεί να διασχίζει με ασφάλεια ξεκινώντας απο το Κουρέντι και καταλήγοντας στην Ν. Αρτάκη.

Ενδεικτικές αναπλάσεις που δρομολογούμε:

Αποθήκη ΟΣΕ και περιβάλλον χώρος

Οδός Ελ. Βενιζέλου

Παραλιακό μέτωπο Αρτάκης κ. Κυζίκειο Άλσος

Πεζοδρόμηση Αβάντων

Για εμάς όμορφη πόλη είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Με μικρές αλλά και μεγάλες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Μαζί με κάθε συμπολίτη μας γιατί καμία αλλαγή χωρίς την συνεργασία όλων μας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Μία Όμορφη Πόλη
Ένας Δήμος Ζωντανός
Η οικονομική κρίση μαράζωσε τον Δήμο μας. Έπρεπε να επανεφεύρουμε την ταυτότητα μας, τον προσανατολισμό μας. Να ζωντανέψουμε τον Δήμο μας. Βασισμένοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας συνεργαστήκαμε με φορείς, συλλόγους και εθελοντές και διοργανώσαμε μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα που έφεραν το Δήμο μας στο προσκήνιο, έδωσαν χαρά, χρώμα και ενίσχυσαν την τοπική οικονομία.

Η αδράνεια είναι φθορά. Και αυτή τη φθορά εξωθήσαμε από την καθημερινότητα μας.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου