Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Σφοδρές αντιδράσεις από κληρικούς στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Πάει στην Ιερά Σύνοδο το θέμα - «Θα μας βρουν μπροστά τους»


Αντιδράσεις στις τάξεις των κληρικών έχει προκαλέσει η συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας. Σήμερα το θέμα θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, και τις επόμενες ημέρες στην Ιεραρχία. 

Οι Μητροπολίτες αναμένεται  να αντιδράσουν στα περί θρησκευτικής ουδετερότητας και στον τρόπο που τα συμφωνηθέντα επηρεάσουν κι άλλα ζητήματα όπως η πρωινή προσευχή στα σχολεία και η ανάρτηση εικόνων σε σχολεία, νοσοκομεία και δικαστήρια.
Ο μητροπολίτης Δωδώνης σε δήλωση του στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα περάσει η συμφωνία, ενώ άφησε αιχμές για την κυβέρνηση και τον αντίκτυπο που θα έχει συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου στις επικείμενες εκλογές.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Γεώργιος Βαμβακίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα, και επιτέθηκε στον Ιερώνυμο αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος «συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς» και πως «αισθανόμαστε προδομένοι».
Η ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος:
Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.
Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.
Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.
Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.
Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.
Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .
Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.
Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.
Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου