Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η εργοδοσία όχι απλά δεν πληρώνει την εισφορά της στο ΙΚΑ αλλά επωφελείται και των δικών μας εισφορών

η Εταιρεία ειναι πλέον συμφερόντων Συρίγου
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ
Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 είμασταν για μία ακόμα φορά στο ΙΚΑ Χαλκίδας γιατί συνεδρίαζε η Τοπική Διοικητική Επιτροπή (ΤΔΕ) για να εξετάσει την ένσταση της εργοδοσίας που ζητάει να μην μπουν τα ένσημα τα οποία μετά από τις ενέργειες που κάναμε υπάρχει απόφαση για να μπουν. Αυτά δηλαδή που έχουμε δουλέψει, έχουμε εμείς πληρώσει με τις κρατήσεις μας, αλλά δεν τα έχουμε γιατί η εργοδοσία δεν καταβάλει τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Η εργοδοσία όχι απλά δεν πληρώνει την εισφορά της στο ΙΚΑ αλλά επωφελείται και των δικών μας εισφορών που παρακρατεί για να τις αποδώσει στο ΙΚΑ αλλά χρόνια τώρα δεν τις αποδίδει.
Είμασταν εκεί για να πιέσουμε με κάθε τρόπο, όπως και το κάναμε, για να απορριφθεί η ένσταση και να μπουν τα ένσημά μας. Η εργοδοσία ζήτησε και πήρε αναβολή γιατί όπως είπε είχε “κόλλημα”, δεν μπορούσε να έρθει στη συνεδρίαση της επιτροπής!
Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία. Κανείς από την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν ήταν εκεί, ενώ στο ΙΚΑ είχαν ενημερωθεί πως στην αναβολή συμφωνούσε το επιχειρησιακό σωματείο και γι’ αυτό δεν ήρθε!
Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου απέδειξε για μία ακόμα φορά δια της απουσίας της ότι είναι το καλύτερο στήριγμα στα σχέδια της εργοδοσίας.
Μεγάλη ευθύνη υπάρχει και στην ίδια την επιτροπή ΤΔΕ του ΙΚΑ καθώς έδωσε αναβολή ενώ μπορούσε να απορρίψει το αίτημα αναβολής της εργοδοσίας και να μπουν τα ένσημά μας. Τα στοιχεία που έχουν είναι αδιάψευστα, μέχρι και σε επιτόπιο έλεγχο που έχει κάνει το ίδιο το ΙΚΑ έχουν διαπιστωθεί όσα διεκδικούμε. Στην ουσία αυτή η απόφαση στηρίζει την εργοδοσία.
Προκλητική ήταν η στάση μέλους της επιτροπής που υπερασπίστηκε το δικαίωμα της εργοδοσίας να ζητάει αναβολές και να μας έχει ανασφάλιστους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ που προσπαθούν να ανταποκριθούν στην εργασία τους με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα όλων μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούμε στην επιτροπή του κλαδικού για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ταυτόχρονα να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται για να αλλάξουμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας.
Αν η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου εκπροσωπούσε τα συμφέροντά μας δεν έπρεπε να μας είχε ενημερώσει να είμαστε εκεί όλοι, να απαιτήσουμε να μπουν τα ένσημα;
Αν εκπροσωπούσε τα συμφέροντά μας δεν έπρεπε να έχει προχωρήσει ήδη την τροποποίηση του καταστατικού για να μπορούμε όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουμε μέλη;
Αν εκπροσωπούσε τα συμφέροντά μας θα έπρεπε να έχει αιτήματα για διεκδικήσει, δικαιώματα, συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις, υπερωρίες κτλ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική απεργία 28/11/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου