Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ''Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''

Ε, όχι και να περάσουμε από τη ζωή και να μην πάρουμε πρέφα κάποια πράγματα που κάνουν μπαμ, και άντε να έχουμε τις δικαιολογίες μας τα πρώτα δέκα χρόνια, ακόμα και τα είκοσι χρόνια. Ε, όχι να μας πιάνουνε κορόιδο μια ζωή ολόκληρη.

Το παρατσούκλι του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν “παπατζής”, επειδή άλλα έλεγε, άλλα έκανε ο μετακατοχικός πρωθυπουργός. Φοβερός, ασυναγώνιστος ρήτορας. Ο στόμας. Έφτιαχνε και αβανταδόρικες ατάκες στους λόγους του και έκοβε εισιτήρια από το μπαλκόνι.
Μιλάμε για τον πρώτο αληθινά ηθοποιό της πολιτικής στην Ελλάδα. Μόνον ένας τον ξεπέρασε, ο γιος του, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ίδια στόφα λαοπλάνου, όμως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πιο προχωρημένη κλάση. Ηλεκτρονικός ο Ανδρέας. Ο Γεώργιος, ο μπαμπάς, ήταν παραδοσιακός πολιτικός, κουστουμάτος, κυριλάτος, και μ' όλα τα προσόντα που απαιτεί ο ρόλος του. Ο ρόλος του ηθοποιού στο συγκεκριμένο έργο που έπαιξε.
Καθόλου τυχαία αυτά που γράφουμε. Επειδή και σήμερα παίζει το ίδιο, εντελώς το ίδιο θεατρικό έργο. Όποιος πέρασε από τον πάγκο της αντιπολίτευσης, είτε λέγεται Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, είτε Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ το πραγματικό να πει. Καμία σκέψη ότι αναλαμβάνει υπεύθυνα έργο δύσκολο. Στα παπάρια του. Μόνον πως θα εντυπωσιάσει το πόπολο. Τον ίδιο δίσκο παίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτός, λοιπόν, που κάνει αντιπολίτευση, από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, ΕΝΑ, μόνον ΕΝΑ πράμα κάνει. Να τα χώνει στον πρωθυπουργό. Αυτός ήταν και πάντα είναι ο ρόλος, ο θεατρικός ρόλος της αντιπολίτευσης όπως τον ανέδειξε ο Γεώργιος Παπανδρέου, που πέθανε στα 80 του σα σήμερα πρώτη Νοεμβρίου, το 1968.
Φοβερά πράγματα. Είπανε τον παπατζή και “Γέρο της Δημοκρατίας”. Επειδή με χουντικούς, με παλατιανούς, με καραακροδεξιούς στο κόμμα του, που ήταν επόμενο να γίνουν ''αποστάτες'', ήθελε να τα βάλει με την... δεξιά και το παλάτι. Ο δεξιός Γεώργιος Παπανδρέου, αυτός που ποτέ δεν αρνήθηκε την βασιλεία στην Ελλάδα. Άσε, ρε.

Και τι έγινε, που ''ο γέρος της δημοκρατίας'' ήταν πάντα ένας αδιόρθωτος παπατζής; Εδώ μας προέκυψε αμερικανόφιλος ο αντιαμερικάνος Αλέξης Τσίπρας. Και γαμώ τον μνημονιακό ένας ακόμα αντιμνημονιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου