Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η αναλγησία της Εθνικής τράπεζας !


Το παράρτημα της Εθνικής τράπεζας της περιοχής Κανήθου στην Χαλκίδα επί της οδού Αθ.Διάκου έκλεισε προσφάτως και 25000 συμπολίτες μας που κατοικούν στο Βοιωτικό τμήμα της πόλης, που εξυπηρετούντο επί σειρά ετών από το συγκεκριμένο παράρτημα, γίνονται θύματα αβάστακτης ταλαιπωρίας,γιατί προκειμένου να εξυπηρετηθούν (παραλαβή συντάξεων, πληρωμές υπηρεσιών, αναλήψεις ,καταθέσεις κλπ) θα αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης .

Το πρόβλημα που δημιουργείται λοιπόν είναι διττό.
Αφ΄ενός η ταλαιπωρία κυρίως των συνταξιούχων, των αναξιοπαθούντων αλλά και όλων των άλλων κατοίκων της περιοχής μας να προσεγγίσουν το κέντρο, είτε με Ι.Χ, είτε με την αστική συγκοινωνία ,αφετέρου η χαώδης κατάσταση που θα δημιουργείται με την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στο κέντρο της Χαλκίδας,το κυκλοφοριακό χάος  και ασφυξία, αλλά και την πολύωρη αναμονή των πελατών στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής ,το οποίο μαζί με ένα δεύτερο μικρότερο εκτός κέντρου ,είναι και τα μοναδικά που θα πρέπει να εξυπηρετήσουν ολόκληρο τον Δήμο ,ο οποίος σημειωτέον ανέρχεται περί τους 105 000 κατοίκους .
Αν λάβουμε υπόψη μας οτι στις 9/11  κλείνει και το υποκατάστημα της Εθνικής στην Ερέτρια,μπορούμε να φανταστούμε ότι το  πρόβλημα διογκώνεται αφάνταστα τόσο για τους συμπολίτες μας οσο και για την πόλη μας.
Καλούμε σαν Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός σύλλογος Κανήθου την  Εθνική τράπεζα να αναθεωρήσει την αποφασή της ,να σκεφτεί τα συμφέροντα των κατοίκων ,ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και να επαναλειτουργήσει το υποκαταστημα για την εξυπηρέτηση τους .                
Καλούμε ακόμα την Δημοτική αρχή Χαλκιδας καθώς και την Αντιπεριφέρεια Εύβοιας να πάρουν υπεύθυνη θέση ,να αναλογισθούν το συμφέρον της πόλης και  να σταθούν  στο πλευρό των κατοίκων της Κανηθου.
Στην προσπάθεια μας αυτή και αλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης βρισκόμαστε στην διαδικασία συλλογής υπογραφών συμπαράστασης ,τις οποίες εντός ολιγων ημερών θα καταθέσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής τράπεζας.
                                                         
το ΔΣ του
Εξωραιστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κανήθου Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου