Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων


Με τις ευχές των εκπροσώπων της τοπικής εκκλησίας ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Χαλκιδέων, που λειτουργεί υπό την εποπτεία και αρμοδιότητα του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ), στις εγκαταστάσεις του, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από συνεργάτες του, παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί γονείς με παιδιά, τα οποία ανήκουν στο δυναμικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στη σύντομη ομιλία του, αμέσως μετά τις ευχές του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού για τις προσπάθειές τους, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο, για το οποίο θα γίνουν επιπλέον προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συγκεκριμένη Δομή αποτελεί το συμπλήρωμα ενός πλέγματος κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, με στόχο τη δημιουργική τους απασχόληση και κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη στήριξη των οικογενειών τους. 

Χαρακτηριστικά είπε ότι τοποθετήθηκε ειδική ράμπα για τα ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, έγινε διαχωρισμός του Ειδικού Νηπιαγωγείου, προς όφελος των παιδιών και ενοποιήθηκαν τα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λειτουργούν πλέον σε σύγχρονο και άνετο διδακτήριο στην Αυλίδα.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης, προκειμένου να ανεγερθεί διδακτήριο για παιδιά με ειδικές ικανότητες σε έκταση 29 στρεμμάτων στην περιοχή “Δύο Δέντρα” της Χαλκίδας.
Αναμένεται επίσης η ένταξη και προμήθεια τεσσάρων (4) ραμπών για τη διευκόλυνση και πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με κινητικά προβλήματα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Σωτήρης Ανυφαντής αναφέρθηκε στις υπόλοιπες κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του αντίστοιχου Οργανισμού του Δήμου (ΔΟΠΠΑΧ). Σημειώνεται ότι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, κοινωνιολόγο και αναμένεται έγκριση για  κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, κοινωνικό φροντιστή και βοηθητικό προσωπικό.

Στόχος της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εκ μέρους τους, η κοινωνικοποίηση, η καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος, η στήριξη των οικογενειών τους κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου