Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΝΟΥΜΕΡΑ, ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ 17Ν

Σήμερα 17 Νοεμβρίου, μέρα σημαδιακή και ιστορική και επαναστατική. Πέη μπλου. Τι να γιορτάσεις σήμερα; Και τι να θυμηθείς. Ότι ξεσηκώθηκε η νεολαία της γενιάς που έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση. Ότι μετά το Πολυτεχνείο έπεσε η χούντα του Παπαδόπουλου και στη θέση της ανέλαβε η χούντα του Ιωαννίδη. Σα να κέρδισε τη ΝΔ στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ.

Πέη μπλου, λέω. Όχι και να είμαστε εθνικά και λαϊκά υπερήφανοι που φτιάχτηκε τρομοκρατική οργάνωση στο όνομα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, σα σήμερα, το 1973. Της πλάκας τρομοκρατία ήταν η θρυλική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Για να κάνουμε ταμείο, τι τελικά πέτυχαν οι σκοτώστρες της 17Ν που για 27 χρόνια παρέμεναν ασύλληπτοι; Κατάφεραν κάτι τι, άλλαξαν κάτι τι. Κάποιος πρέπει να τα πει. Κάποιος να τα βάλει στη θέση τους τα πράγματα.
Φτιάχνει τη συμμορία ο Γιωτόπουλος, στην πορεία βρίσκει τον ιδανικό υπαρχηγό, τον Κουφοντίνα, και η 17Ν εξελίσσεται σε μύθο. Στην παγκόσμια Ιστορία είναι η πρώτη στο είδος της αντικαθεστωτική οργάνωση που κρατάει τόσο μεγάλο διάστημα και, το σπουδαιότερο, λειτουργεί με κώδικες μνημειώδους συνωμοτισμού. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράμα. Να δολοφονούν, να πραγματοποιούν όλες τις αποστολές υψηλής επικινδυνότητας χωρίς ο ένας σύντροφος να γνωρίζει την ταυτότητα του άλλου. Όπως το λέω.
Άλλο ότι μετά τη σύλληψη τους οι κορυφαίοι συνωμότες της 17 Ν κατέδειξαν το κατιναριό τους. Ο ένας να βγάζει ρουφιάνο και πράκτορα τον άλλον. Από τέτοια όσα θες αν πλησιάσεις το παρελθόν του ΚΚΕ. Η λάσπη σε πεντακάθαρους αγωνιστές. Μη λησμονούμε την φρικτή αλήθεια. Το μυθιστόρημα της 17Ν έκλεισε με τη συντροφική και επαναστατική τους ξεφτύλα. Άλλοι μετάνοιωσαν ότι τζάμπα σκότωσαν κόσμο, άλλοι τα έβαλαν φόρα παρτίδα και δημόσια με πρώην συναγωνιστές. Μελαγχολικά πράματα.
Επί του θέματος. Πέρασε και δεν ακούμπησε και μετά από 27 χρόνια ''επαναστατικής'' δράσης η 17 Νοέμβρη. Δεν άλλαξε σε τίποτα την Ελλάδα. Ούτε καν επηρέασε ''πολιτικά'' τον κόσμο. Δεν τον ''ξύπνησε''. Δεν τον παρέσυρε σε επαναστατική δράση, άλλωστε αυτός ήταν ο μονοσήμαντος στόχος της συμμορίας. Μετρημένα κουκιά. Χίλιοι, άντε 1.100 να ήταν οι κρυφοί θαυμαστές, το ακροατήριο της.
 Συνειδητοί κομουνιστές, ιδεολόγοι, τα μέλη της οργάνωσης της 17 Ν. Με νοσηρό ρομαντισμό αλά Χίτλερ. Φθάνουμε στο έγκλημα για έναν καλύτερο κόσμο. Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εκτελεστές, τιμωρούμε τα τσιράκια του καπιταλισμού και παράλληλα αφυπνίζουμε λαϊκές συνειδήσεις. Επιτέλους, να κινητοποιηθεί ο λαός.
Έχεις να κάνεις με νούμερα. Αφελέστατοι. Γραφικοί. Της πλάκας, μιλάμε. Ακριβώς επειδή δεν είχαν πολιτικό αποτέλεσμα. Δεν παρήγαγαν πολιτική σκέψη να την μεταδώσουν στον κόσμο.Ούτε προκάλεσαν την πολιτική αντίδραση του λαού απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Βάζανε μπόμπες οι 17νοεμβριστές, ληστεύανε τράπεζες, καθαρίζανε καπιτάλες, όμως μούγκα ο κόσμος. Τους έγραφε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου