Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ "Ο Κελαιδίτης προσφέρει ...προστασία σε ημετέρους, αντί να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο"!! (ακούστε)


"Αντι για ολικό lockdown στην Χαλκίδα και Αρτάκη οφείλουν να ειχαν ήδη κλείσει για 3-5 μερες την πτηνοτροφική μονάδα με τα 30-40 κρούσματα."
 
Αυτό δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο, υποστηρίζοντας οτι "ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαιδίτης προσφέρει ..προστασία σε επιχειρήσεις του κλάδου με κίνδυνο μια γενική εξάπλωση του ιού"!

"Δεν το εκαναν προ μηνων με την πρωτη, δεν το εκαναν αργοτερα με την δευτερη, ε ειναι ωρα για αποφασεις χωρις προστασιες... Εξαλλου στην Πινδο αυτο εγινε προ μηνων! Εκει αλλος Χαρδαλιας παει? η δεν ειναι ο Χαρδαλιας που αποφασισε...??? και ποιος αποφασιζει τελικα για τις ζωες μας?" συνέχισε ο πρώην Υπουργός!

Ακούστε τα οσα αποκαλυπτικά λέει ....



Το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωση είχε καταγγείλει την έλειψη ελέγχων και μέτρων προστασίας και στην οποία αναφέρεται:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΜΙΚΟΣ

 Συνάδελφοι,

εργαζόμαστε στο ΜΙΜΙΚΟ που είναι η επιχείρηση με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στην περιοχή. Μέσα στην πανδημία ελάχιστα μέτρα έχουν υλοποιηθεί από την εταιρεία παρότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι εργασιακοί χώροι να μετατραπούν σε εστίες διασποράς του κορονοϊού με επιπτώσεις στην υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας. Στα πτηνοσφαγεία και γενικά στις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων–ποτών οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι γιατί η παραγωγική διαδικασία απαιτεί να βρισκόμαστε σε κοντινές αποστάσεις, να επεξεργαζόμαστε πολλοί - διαδοχικά το ίδιο προϊόν κτλ. Πριν λίγες ημέρες είχαμε τα κρούσματα στο πτηνοσφαγείο του ΑΓΓΕΛΑΚΗ που ξεπέρασαν τα 25 σε μία εταιρεία που έχει λιγότερους από 100 εργαζόμενους.


Στον ΜΙΜΙΚΟ, στην αλλαγή της βάρδιας μέσα στα αποδυτήρια συγκεντρωνόμαστε 100δες σε κοντινές αποστάσεις και σε μικρό χώρο με κακό αερισμό και χωρίς ρύθμιση της θερμοκρασίας έτσι ώστε το χειμώνα παγώνουμε και το καλοκαίρι ψηνόμαστε. Οι τουαλέτες είναι λίγες και όχι αντίστοιχες με τους εργαζόμενους κάθε τμήματος και πολλοί αναγκάζονται να μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα, ενώ υπάρχουν και χαλασμένες.
Τα μπάνια δεν λειτουργούν. Η αφαίρεση ενός τοίχου στην αίθουσα του κυλικείου για να υπάρχει επικοινωνία με τον προαύλιο χώρο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μέτρων για την πανδημία. Ο ημιστεγασμένος πλέον χώρος είναι μικρός με λίγα τραπεζοκαθίσματα, όσοι καπνίζουν πρέπει να βγαίνουν στο προαύλιο όπου δεν υπάρχει ούτε στέγαστρο αλλά ούτε καθίσματα. Επιπλέον μπροστά μας έρχεται χειμώνας και όπως ξέρουμε όλοι η συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται το εργοστάσιο την τρώει το αγιάζι.
Προβλήματα υπάρχουν και με την υγιεινή και ασφάλειας της εργασίας. Ελλιπής είναι η χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) όπως τα ισοθερμικά που δεν χορηγούνται σε όλα τα τμήματα κα. Ορισμένοι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της βάρδιας πηγαίνουν από το «φούρνο» στο «ψυγείο» και πάλι πίσω στο «φούρνο» χωρίς να μεσολαβεί κάποιο έστω ολιγόλεπτο διάλλειμα."

Αδυναμία να δικαιολογήσει την έλλειψη ελέγχων και την έλλειψη μέτρων προστασίας από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας για τον covid-19 κο Τοουλια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου