ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΧΡ. ΤΕΤΡΑΔΗ "Η ενίσχυση της ρευστότητας είναι το οξυγόνο που χρειάζεται επειγόντως ο κλάδος" (ακούστε)


"Η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός, δέχτηκε βαρύ πλήγμα το 2020 εν μέσω πανδημίας".
 

Ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2020 μειώθηκε κατά 78% σε σχέση με το 2019, ενώ έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ εμφανίζουν τα ταμεία των ξενοδοχείων λόγω ανείσπρακτου τζίρου του 2020 που φτάνει τα 278.365.800 αλλά και της συρρίκνωσης κατά 83,3% των προκαταβολών για το 2021. 

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, που έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας, για το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης.

Η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ.Χριστίνα Τετράδη μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, παρουσιάζοντας στοιχεία της "Ετήσιας Έρευνας ΙΤΕΠ για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ξενοδοχεία, η οποία καταδεικνύει τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ξενοδοχεία και κατεπέκταση το σύνολο του τουριστικού κλάδου.

"Η ενίσχυση της ρευστότητας είναι το οξυγόνο που χρειάζεται επειγόντως ο κλάδος", τόνισε η κ.Τετράδη μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε ως άκρως αναγκαία τη συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους, προκειμένου στοχευμένα και σε νέες βάσεις να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν ανάλογα τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Ακούστε.....

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την έρευνα:

- Μόνο 1 από τα 5 ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας κατάφεραν να μείνουν ανοιχτά φέτος σε σχέση με αυτά που λειτουργούσαν την ίδια περίοδο του 2019. - Από τα 3.965 ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας της χώρας, μετά το 1ο lockdown επαναλειτούργησε το 59% αυτών (2.328 ξενοδοχεία) και από αυτά το 63% αναγκάστηκε να ξανακλείσει μέχρι το τέλος του 2020. Ανοιχτά παρέμειναν τον Δεκέμβριο του 2020 τελικά μόνον 863 ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που αντιπροσωπεύουν το 22% του συνόλου.
- Η μέση περίοδος λειτουργίας των εποχιακών ξενοδοχείων το 2020 συρρικνώθηκε στους 3,2 μήνες και των συνεχούς λειτουργίας στους 7 μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν.
- Η μέση πληρότητα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου στο σύνολο του ξενοδοχειακού δυναμικού περιορίστηκε στο 23,1%. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συνολικές πωλήσεις δωματίων του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2020 ήταν λιγότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις μόνο του Σεπτεμβρίου του 2019.
- Ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2020 μειώθηκε κατά 78% σε σχέση με το 2019.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου, κάλυψαν μέχρι στιγμής το 1/3 κατά μέσο όρο των συνολικών αναγκών ρευστότητας των ξενοδοχείων.
- Με την αρωγή των σχετικών προγραμμάτων στηρίχθηκε η απασχόληση σε όσα ξενοδοχεία κατάφεραν να λειτουργήσουν το 2020.
- Επιπλέον έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ εμφανίζουν τα ταμεία των ξενοδοχείων λόγω ανείσπρακτου τζίρου του 2020 που φτάνει τα 278.365.800 αλλά και της συρρίκνωσης κατά 83,3% των προκαταβολών για το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου