Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Λεωνίδας Βιτωράτος "Τα Κέντρα υγείας είναι στον αυτόματο εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς οργανόγραμμα" (ακούστε)


Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διά στόματος Πρωθυπουργού έκανε λόγο για ένα μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδιασμού Εμβολιασμού του πληθυσμού, προκειμένου να πετύχει την ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, φαίνεται το σχέδιο "μπάζει".


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Λεωνίδας Βιτωράτος μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, αναφερόμενος στα προβλήματα και κενά που έχουν προκύψει στα Κέντρα Υγείας με την μετατροπή τους σε εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως υποστήριξε, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ελλιπής και πρόχειρος με πολλές καθυστερήσεις, που απλά δυσχεραίνουν το έργο της πρωτοβάθμιας υγείας, η οποία κουβαλούσε ήδη πολλά προβλήματα στη λειτουργία της.

"Τα Κέντρα υγείας είναι στον αυτόματο εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς οργανόγραμμα" δήλωσε ο κ.Βιτωράτος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Ο σχεδιασμός του εμβολιασμού λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων υπηρεσίων των κέντρων υγείας, υποστήριξε, ενώ ανέφερε μια σειρά απο ζητήματα που ακόμα δεν έχει λύσει το αρμόδιο υπουργείο, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως απο τον περασμένο Δεκέμβρη θα είχαν τα εμβόλια και Γενάρη θα ξεκινούσε ο εμβολιασμός.

Ακούστε..... 



Ακολουθεί η τελευταία επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία της ΠΟΕ-ΠΦΥ, με την οποία ζητούν εγκύκλιο η οποία θα ορίζει ποιοί μπορούν να εμβολιάζουν απο το προσωπικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου