Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ "Άλλη μια αναπτυξιακή Α.Ε., άλλη μια φορά από τα ίδια!" (δελτιο τύπου)


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς, για το 2021.


Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!» στάθηκε θετικά, στα θέματα που είχαν να κάνουν με προσλήψεις προσωπικού, το σχέδιο «Εγκέλαδος», στα διάφορα ζητήματα διαχειριστικού χαρακτήρα, όπως π.χ. έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και καταψήφισε τα θέματα, που είχε άλλη πολιτική προσέγγιση, όπως την 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και τη σύσταση μιας ακόμα αναπτυξιακής Α.Ε.

Μάλιστα η περιφερειακή αρχή, για τον αναπτυξιακό οργανισμό, ζητούσε στην ουσία “λευκή επιταγή”, χωρίς να παρουσιάσει επιχειρήματα για τη σκοπιμότητα της, χωρίς την απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς το απαραίτητο καταστατικό, χωρίς όλα εκείνα τα στοιχεία που θα έπειθαν για το θετικό της σύστασης. Άλλη μια αναπτυξιακή Α.Ε., άλλη μια φορά από τα ίδια!

Η παράταξή μας, «Στερεά… Υπεροχής!», είχε καταθέσει προς την Περιφερειακή Αρχή και τις πιο κάτω επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά με:
*Τα πρόστιμα ύψους 96.000 ευρώ σε βάρος της Περιφέρειας, λόγω παράνομης αμμοληψίας και μη συμμόρφωσης της περιφερειακής αρχής σε δικαστικές αποφάσεις.
*Τα φαραωνικού τύπου αιολικά πάρκα στην Εύβοια αλλά και σε όλη τη Στερεά.
*Το Νοσοκομείο Άμφισσας και τα λιγοστά εμβολιαστικά κέντρα στη Δωρίδα και στις άλλες περιοχές της περιφέρειάς μας.
*Με το γενικό lockdown στη Βοιωτία και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν μεγάλα αστικά κέντρα της Στερεάς, να βρεθούν σε επίπεδο συναγερμού.
*Την ανάδειξη του περίφημου ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος και την υστέρηση της περιφερειακής αρχής στη συνολική αξιοποίηση των μνημείων της περιφέρειάς μας.
*Τη Μονάδα Επεξεργασίας Τοξικών Αποβλήτων στην Π.Ε. Βοιωτίας και τις διαδικασίες που ακολούθησε η περιφερειακή αρχή.

Επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν, από την Περιφερειακή Αρχή, ήταν γενικόλογες, αόριστες και ασαφείς, η Παράταξή μας θα παρακολουθεί την πορεία των συγκεκριμένων ζητημάτων και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου