Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στη Χαλκίδα - Προς αυστηρό lockdown ο δήμος


Έντονη ανησυχία στο δήμο Χαλκιδέων, πολύ κοντά στο τοπικό lockdown, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα - Έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη.
Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στον ΕΟΔΥ καθώς εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλη εταιρεία της Αρτάκης, στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή για τα 585 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2020, στη Εύβοια επιβεβαιώθηκαν 26 νέοι φορείς Covid-19. Ενώ σήμερα κατέγραψε 23 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών από τα χθεσινά κρούσματα τα 14 βρέθηκαν σε μεγάλη εταιρία η οποία εδρεύει στην Αρτάκη. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό, σήμερα έχουν βρεθεί ακόμα 5 νέες μολύνσεις με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 19.

Το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Κότσικα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαιδίτη, της δημάρχου Χαλκιδέων, της Ελληνικής Αστυνομίας, και του Λιμενικού, προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκε να γίνουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου rapid test σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ενώ επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται πολύ κοντά στο τοπικό lockdown καθώς η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι μεγάλη.

Αυτό επιβεβαίωσε χθες στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας, καθώς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο τονίζοντας πως τόσο η Χαλκίδα όσο και για κοντινές περιοχές όπως η Αρτάκη, παρουσιάζουν αυξητική τάση κρουσμάτων με τον κ. υφυπουργό να «κρούει καμπανάκι» για αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου