Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Αρρωστημένο σχέδιο κυβέρνησης & λοιμωξιολόγων: Οι πολίτες θα βγαίνουν έξω με βάση τον αριθμό ταυτότητάς τους!


Ένα αρρωστημένο σχέδιο επεξεργάζονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι που ακόμα και τα πιο σκληρά δικτατορικά καθεστώτα δεν θα μπορούσαν να το συλλάβουν, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθεί το SMS μετακίνησης και οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν έξω συγκεκριμένες μέρες της βδομάδας με βάση τον αριθμό ταυτότητάς τους!Το σχέδιο αποκάλυψε χθες ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ενώ σήμερα και δεύτερο μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος επιβεβαίωσε ότι το μέτρο των «μονών – ζυγών» για την μετακίνηση των πολιτών είναι επί τάπητος.

Όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, πράγματι το μέτρο συζητείται με πρόβλεψη αντί για την αποστολή sms με κωδικό για την έξοδο των πολιτών να χρησιμοποιείται ο τελευταίος αριθμός της αστυνομικής τους ταυτότητας! Έτσι, θα επιλέγεται ποιος θα κυκλοφορεί την μία μέρα και ποιος την άλλη.

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα δυο μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που δήλωσαν ότι συζητείται το μέτρο δεν διευκρίνισε ποιες μετακινήσεις θα αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είχε πει ότι πρέπει να εξεταστούν «έξυπνες λύσεις» και συγκεκριμένα αυτή με τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας με το οποίο θα επιλέγεται από την κυβέρνηση και την επιτροπή ποιοι θα βγαίνουν τη μια ημέρα και ποιοι την άλλη.

Χαρακτήρισε την αύξηση της κινητικότητας μεγάλο πρόβλημα αφού αυξάνει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και έφερε σαν παράδειγμα την κοσμοσυρροή στην Ερμού υποστηρίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο.

Αυτή τη φορά η επιτροπή με την άδεια αν όχι την ενθάρρυνση της κυβέρνησης πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της και ζητάει να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία δεν είναι μόνο αντισυνταγματικά αλλά συνιστούν πλέον παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών στο ίδιο επίπεδο με Ιράν και Βόρεια Κορέα.

Μόνο ότι ακούγονται τέτοιες προτάσεις δημιουργούν εντονότατες ανησυχίες για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την επιδημία. Δεν ξέρουμε τι νομίζουν τα μέλη της επιτροπής και αν η υπερέκθεση μαζί με την εξουσία τους έχουν επηρεάσει αλλά οι πολίτες δεν είναι γελάδια, ούτε πρόβατα να βγαίνουν έξω με βάση έναν αριθμό.

Άραγε η δουλειά των λοιμωξιολόγων είναι να προτείνουν οργουελικές απαγορεύσεις; Και η κυβέρνηση τι κάνει, κάθεται και τους κοιτάει; ή μήπως χειρότερα τους παροτρύνει;

Αν αυτή η πρόταση συζητείται σοβαρά εις γνώσιν της κυβέρνησης, τότε το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο κι έχει να κάνει με την ουσία του πολιτεύματος και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, αν όχι όσοι έκαναν την πρόταση και μάλιστα δημόσια θα πρέπει να καθαιρεθούν χθες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου