Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ματαιώθηκε επίσκεψη ΥΕΘΑ & Α/ΓΕΕΘΑ στο Καστελόριζο «για να μην προκληθούν οι Τούρκοι»: Τι καταγγέλλει στέλεχος της ΝΔ


Σε σοβαρότατη καταγγελία για τα εθνικά θέματα προχώρησε το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με συμμετοχή στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή, κ.Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία σε ανάρτησή της αναφέρει πως ακυρώθηκε επίσκεψη του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ στο Καστελόριζο, για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι!


Ανεβάζοντας μία χαρακτηριστική εικόνα με το Καστελόριζο που γράφει «είναι δυνατόν να ακυρώνεται επίσκεψη υπουργού στο Καστελόριζο για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι», η κυρία Πατριανάκου ζητάει απαντήσεις από την κυβέρνηση.

«Τι δεν καταλαβαίνουμε; Τι δεν μας λένε;
6/1: Σύγκρουση σκαφών τουρκικής ακτοφυλακής και Ελληνικού λιμενικού στα Ίμια
8/1: Αναβολή προγραμματισμένης επίσκεψης στο Καστελόριζο, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, με τον αρχηγό ΓΓΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο
Ζητούνται απαντήσεις», 
αναφέρει.


Με αυτή την κίνηση ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι σαν δείχνουν πως όχι μόνο η θαλάσσια ζώνη του Καστελόριζου, αλλά ολόκληρο το νησί είναι περιορισμένης κυριαρχίας!

Είναι πρωτοφανές πως Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος «για να μην προκληθούν» οι Τούρκοι. Δηλαδή οι Έλληνες τι πρέπει να πουν με τις συνεχείς επισκέψεις Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Ακάρ σε παράνομα κατεχόμενο και εθνοκαθαρμένο έδαφος στην Κύπρο;

Δεν γνωρίζουμε αν η ακύρωση έγινε λόγω διερευνητικών, αλλά η χθεσινή «πρόσκληση» Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα για διερευνητικές δεν ήταν πρόκληση με σαφέστατο μήνυμα προς την Ελλάδα; Εκεί γιατί δεν «προκλήθηκε» κανείς από την Αθήνα;

Πάντως η ανάρτηση της κα. Πατριανάκου δεν ήταν μία μεμονωμένη αντίδραση αλλά εκφράζει ένα μεγάλο μέρος τόσο τον στελεχών (πρωτοκλασάτων και μη) όσο και της βάσης της ΝΔ που βλέπει το κόμμα να έχει μετατραπεί σε κάτι που μόνο κεντροδεξιά δεν θυμίζει.

Και μπορεί τα «καραμανλικά» στελέχη της ΝΔ να κρατούν «χαμηλό» προφίλ για την ώρα αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτή η δυσαρέσκεια εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ δεν θα ξεσπάσει κάποια στιγμή.

*pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου