Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Καββαθάς "Η Εστίαση είναι ο βαριά ασθενής, που η κυβέρνηση του ανοιγοκλείνει το οξυγόνο" (ακούστε)


Την χρηματοδότηση της εστίασης και τη λήψη στοχευμένων οικονομικών μέτρων για το κλάδο, ζητά η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) με ανοικτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, επισημαίνοντας ότι η Επιστρεπτέα που περίμεναν να ανακουφίσει τους επαγγελματίες του κλάδου, τελικά δημιούργησε απελπισία, αφού ένας στους δύο μένει εκτός της χρηματοδότησης.

Σχολιάζοντας και το ενδεχόμενο λόγω αύξησης των κρουσμάτων, να επιστρέψουμε στην εφαρμογή του click away στην καλύτερη, αν δεν προχωρήσει ολικό Lockdown στο λιανεμπόριο, ο κ.Καββαθάς τόνισε πως κάτι τέτοιο θα σημαίνει την απόλυτη καταστροφή του εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακούστε τι είπε...




Πιο συγκεκριμένα η επιστολή της ΠΟΕΣΕ αναφέρει:


«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τα δεκάδες μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τον Μάρτιο του 2020 η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας και ανακούφισης που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας και επιβίωσης για τους επαγγελματίες του Κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Χθες όμως τα μηνύματα από το TAXIS γέμισαν απαισιοδοξία, απελπισία, αγανάκτηση και οργή τους επαγγελματίες του Κλάδου. Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900€ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000€, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000€ μηνιαίως. Χωρίς μάλιστα σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε τις ανάγκες που έχει κάθε επαγγελματίας για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε μια ζοφερή πραγματικότητα με την οποία αναμετρώνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες: Την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50% για τους μήνες λειτουργίας του 2020, τα περιοριστικά μέτρα στο ωράριο λειτουργίας που μείωσαν τον κύκλο εργασιών και τα τοπικά lockdown με τις ζημιές που προκάλεσαν στα ευαλλοίωτα προϊόντα δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η σωρευτική δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει να λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας ακόμη και για επιχειρήσεις υγιείς και σταθερά κερδοφόρες.

Τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά. Απαιτούμε άμεσα πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου. Οι Επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του Κλάδου είναι βαριά ασθενείς διασωληνωμένοι στην εντατική και ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο.

Ανοίξτε το οξυγόνο, Π Ν Ι Γ Ο Μ Α Σ Τ Ε !!!!!»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου