Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Λ. ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΣ "Δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί στη Ριτσώνα ολόκληρη σχολική μονάδα!! Τώρα θυμήθηκαν τα παιδιά;" (ακούστε)


Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση, υποστήριξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Λάμπρος Γιαννούχος μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, σχετικά με το θέμα της φοίτησης μαθητών - προσφύγων της Δομής Ριτσώνας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και κάλεσε Δήμο και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θυμίζουμε πως η Δήμαρχος Έλενα Βάκα με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, ζητά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, να μην λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, επικαλούμενη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, λόγω της υγειονομικής κρίσης και τονίζοντας πως χρέος του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους δημότες, με κύριες κατευθύνσεις πρώτον τη θωράκιση της υγείας και ασφάλειάς τους και δεύτερον την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020!

Ο κ. Γιαννούχος δήλωσε πως πρόταση του Συλλόγου είναι οι 287 μαθητές της Δομής Ριτσώνας που ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να κατανεμηθούν σε περισσότερα σχολεία του Δήμου.

"Ας ενταχθούν φέτος στις ΔΥΕΠ που έχουν οριστεί και την επόμενη χρονιά, πρότασή μας είναι 10% σε κάθε σχολείο του Δήμου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα". Ο μεγάλος αριθμός των μαθητών της Δομής, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί στη Ριτσώνα ολόκληρη σχολική μονάδα.

Απο κει και πέρα όμως, ο κ.Γιαννούχος τόνισε πως και οι φορείς που είναι συναρμόδιοι, Δήμος και Περιφέρεια θα έπρεπε ήδη να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, και να μην έχουμε φτάσει στα μισά της σχολικής χρονιάς με τα προσφυγόπουλα να παραμένουν αποκλεισμένα απο την εκπαίδευση.

Ακούστε τον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου