Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Η κατάχρηση εξουσίας που καταλήγει σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαράδεκτη (ακούστε)

Η Ειρήνη Αϊνδιλή καταδικάζει την κάθε μορφή βίας και κατάχρησης εξουσίας, όπως και τον τρόπο που αντέδρασε η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας και στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Χαλκιδέα Ολυμπιονίκης, Ειρήνη Αϊνδιλή μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, για τις συγκλονιστικές δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου, που φαίνεται πως άνοιξαν τον ασκό του αιόλου και αναμένονται εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού το επόμενο διάστημα.


Κάλεσε κάθε αθλητή και αθλήτρια, που μπορεί να έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να μην φοβηθεί να μιλήσει, ώστε ο χώρος για τις νέες γενιές να είναι υγιείς και ακέραιος.

Ακούστε την 



Ανακοίνωση Ελλήνων Olympians ΕΣΟΑ για την σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση

Έπειτα από τις συγκλονιστικές δηλώσεις της συναδέλφου Σοφίας Μπεκατώρου, θα θελαμε να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας αλλά και να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε παρόμοιο γεγονός.

Η κατάχρηση εξουσίας που καταλήγει σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαράδεκτη.

Το μήνυμα που θελουμε να περάσουμε στην κοινωνία είναι ότι σε ανάλογα περιστατικά σεξουαλικης παρενόχλησης ή κακοποίησης πρέπει να καταγγέλεται αμέσως το περιστατικό ώστε ο θύτης, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, να απομακρύνεται αμεσως απο τον εκάστοτε χώρο,στην περίπτωση μας τον αθλητικό, και να τιμωρείται παραδειγματικά, ώστε ο αθλητικός χώρος να παραμείνει υγιής και ακέραιος για την νέα γενιά.

Ως Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε εδώ και καιρό εκπονήσει δράσεις και καμπάνιες για την εξάλειψη κάθε μορφης βιας συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικης παρενόχλησης και θα συνεχίσουμε πιο εντατικά και δυναμικά συνεργασίες με την Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού, την Γενικη Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και άλλους θεσμικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου