Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Γ. ΚΑΒΑΘΑΣ "Η εστίαση δεν εχει λάβει κανένα κλαδικό πρόγραμμα στήριξης" (ακούστε)


Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας και Lockdown.


Xαρακτήρισε τα δύο νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, θετικά μεν, αποσπασματικά δε και εξέφρασε την αγωνία όλων των επιχειρηματιών και εμπόρων για την μετά covid εποχή, που δείχνει ήδη τα σημάδια της με τα απανωτά λουκέτα που βάζουν καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια.

Αναφέρθηκε ειδικά στον κλάδο της εστίασης που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη μετά το Δημόσιο, αφού επηρεάζει μια σειρά κλάδων που αριθμούν 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο, με το αρνητικό σενάριο ενός μεγάλου κύματος απολύσεων και λουκέτων, να είναι το επικρατέστερο. Ωστόσο, η εστίαση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό κλαδικό πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με τον κ.Καββαθά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να μπεί το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων και εν τέλει των πολιτικών αποφάσεων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και σε τρεις άξονες - μέτρα, η λήψη των οποίων από την κυβέρνηση, θα μπορέσει να ανατρέψει μια αναπόφευκτη οικονομική κρίση που θα "χτυπήσει" κυρίως τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας.

Ακούστε τί είπε.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου