Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Υποβλήθηκε η πρόταση για την ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας


Υποβλήθηκε από τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. η αίτηση χρηματοδότησης για την ένταξη της Πράξης με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (MEA) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (XYTY) Χαλκίδας» συνολικού προϋπολογισμού 49.252.173,00 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με την συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε. 

Όπως τονίζεται σχετικά, η Πράξη θα συμβάλει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) που αποτελεί την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων των εξυπηρετούμενων Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας καθώς και στην επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που θέτει το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο για την διαχείριση των αποβλήτων. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΦοΔ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Λαμίας, καθώς και αίτηση χρηματοδότησης για αναβάθμιση της Μονάδας Κομποστοποίησης Άμφισσας σε ΜΕΑ. 

«Τα προαναφερόμενα έργα σε συνδυασμό με την ήδη λειτουργούσα Μονάδα Κομποστοποίησης Άμφισσας και την αναμενόμενη λειτουργία της ΜΕΑ Θήβας εντός του 2021, θα αποτελούν ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των ρευμάτων (διακριτών κάδων στην πηγή) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου