CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Γιάννης Καπρής: "Παρουσιάζουν επιχειρήματα του 1990, και οι εξελίξεις φαίνεται να τους ξεπερνούν" (ακούστε)

Διαδικτυακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, μετά απο πρόσκληση της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για το θέμα των αιολικών πάρκων, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ.Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ.Κελαιδίτης, οι κυβερνητικοί βουλευτές, κ.Κεδίκογλου, κ.Ζεμπίλης και κ.Πνευματικός.

 

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση αφορούσε μόνο τους κυβερνητικούς βουλευτές λόγω του κατεπείγοντος του θέματος και θα ακολουθήσει άλλη σύσκεψη με όλους τους βουλευτές. Ωστόσο κάποιος κάλεσε και τον κ.Χατζηγιαννάκη του Σύριζα, δημιουργώντας αμηχανία στους διοργανωτές...

Φυσικά στην σύσκεψη συμμετείχαν και η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου. Ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νημποριού - περιβαντολόγος  Γιάννης Καπρής μίλησε στο Ράδιο1 και την Ναντίν Γρηγορίου για τη σύσκεψη.

"Οι βουλευτές δεν γνωρίζουν τα βασικά και επαναπαύονται σε γενικά ευχολόγια. Παρουσιάζουν επιχειρήματα του 1990, και οι εξελίξεις φαίνεται να τους ξεπερνούν. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο οι ανεμογεννήτριες. Οφείλουν να κάνουν άλματα για να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα", υποστήριξε ο κ.Καπρής και πρόσθεσε πως πρόταση των Συλλόγων είναι η δημιουργία ενός κοινού νομικού μετώπου ενάντια στην διυπουργική απόφαση.

"Μένει να φανεί στην πράξη ότι είναι στο πλευρό μας, βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε η ιστορία θα γράψει τις πράξεις κι όχι τα λόγια".

"Όποιος δεν είναι στο πλευρό μας, δεν θα του βγει σε καλό πολιτικά, αν σκεφτούμε πως αυτή τη στιγμή το σύνολο της κοινωνίας της Εύβοιας, γνωρίζει τί γίνεται και τί σχεδιάζεται με τα αιολικά πάρκα και εναντιώνεται δυναμικά". 

 

Εν τω μεταξύ, όπως ήταν αναμενόμενο το έργο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντάχτηκε στις στρατηγικές επενδύσεις. Ο πολιτικός χρόνος που μεσολάβησε από την πρώτη απόφαση της Διυπουργικής μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ (ΦΕΚ Β', Αρ. Φύλ. 984, 12-3-2021) αναλώθηκε κυρίως σε λόγια, δηλώσεις και εντυπώσεις. 

Τι πρέπει να κάνουν οι εμπλεκόμενοι Δήμοι (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Καρύστου) & η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;

Να προσφύγουν νομικά στο ΣτΕ εντός 60 ημερών.
Θα το κάνουν ή για άλλη μια φορά θα μείνουμε στα λόγια, λόγια, λόγια;
Η μη προσφυγή τους ισοδυναμεί με τη συγκατάθεση τους.
Το ΦΕΚ (ΦΕΚ Β' 984/12.03.2021) και η σχετική απόφαση ακολουθεί σε σε φωτογραφίες.


Ακούστε τον

 

 

Ο κ.Καπρής αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με την παρουσία μόνο των κυβερνητικών βουλευτών στην σύσκεψη .

Ακούστε τον 

 
 
ΔΕΙΤΕ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου