Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Πολυμιάδης Μιχαήλ "Αναζητά εδώ και δέκα χρόνια τον ...δικό του ήρωα του Αλβανικού Επους!" Περισότεροι από 300 οι Ευβοείς.. (ακούστε)


Στις 22 Ιανουαρίου 2018 άρχισαν από την περιοχή Dragot (Tεπελένι) Αλβανίας, οι εργα­σίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πο­λεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο - Ιταλικού πολέ­μου 1940 - 41.

 

Ο Πολυμιάδης Μιχαήλ, Σμηναγός ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, ασχολείται με ιδιωτική πρωτοβουλία, στην ενημέρωση έγερσης των συγγενών πεσόντων Ηρώων του Αλβανικού Έπους. Ο ίδιος αναζητά εδώ και δέκα χρόνια, που ξεκίνησε έναν αγώνα ερευνών, τον δικό του ήρωα.

Εδώ και τρία χρόνια ξεκίνησε η εκταφή των Ηρώων που έμειναν πίσω στη Γείτονα χώρα, παράλληλα με τη δημιουργία βάσης δεδομένων DNA στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Σύμφωνα με τα αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, από την έναρξη του πολέμου και μέχρι τις 28 Απριλίου 1941 οι απώλειες - φονευθέντες και εξαφανισθέντες - στο αλβανικό μέτωπο έφτασαν τους 13.936 αξιωματικούς και οπλίτες. Από το σύνολο των νεκρών στις επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών, οι 7.796 έμειναν στην Αλβανία, θαμμένοι ή άταφοι, ενώ 5.960 ετάφησαν σε νεκροταφεία εντός του ελληνικού εδάφους. 

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ, οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας καθώς και των συμφωνηθέντων στις 20 Δεκεμβρίου 2017 από τη Μεικτή Ε­πιτροπή Εμπειρογνωμόνων.


Η υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, απαιτεί τη λήψη 2 δειγμάτων αίματος από τους ενδιαφερόμενους εν ζωή συγγενείς των πεσόντων και ειδικότερα 1 δείγμα­τος από τη μητρική «γραμμή» και 1 δείγματος από την πατρική «γραμμή».

 Ο κ.Πολυμιάδης προσφέρει βοήθεια αφιλοκερδώς σε συγγενείς που αναζητούν τους ήρωές τους. Μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται και πως γίνεται η ταυτοποίηση. 

 Είναι σημαντικά τα στοιχεία που έδωσε και για τους Ευβοιώτες που έπεσαν στην Αλβανία, που ξεπερνούν τους 300. 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον κ.Μιχάλη Πολυμιάδη είναι 6983505856 και σταθερό 2682029710. 

Ακούστε τι είπε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.   

 

eviatoday.news · ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΜΙΑΔΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


eviatoday.news · ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΜΙΑΔΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 
eviatoday.news · ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΜΙΑΔΗΣ - ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου