Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Με .."εντολή Δημάρχου" η Μιτζιφίρη ανακαλεί τις καταγγελίες κατά Δντών Σχολικών Μονάδων με έγγραφο στην ΕΛΜΕ!! (δείτε)

Χωρίς τον γνωστό .."τσαμπουκαλίδικο" τρόπο και με τα ..αυτιά κατεβασμένα η Μιτζιφίρη προσπαθεί να ..λειάνει το κλίμα για την αυριανή κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

 

Δείτε τις αρχικές δηλώσεις εδώ, και κάντε τις συγκρίσεις σας...

Η αρχική αλληλογραφία από τα πρακτικά της ΣΕΔΕ μεταξύ Μιτζιφίρη-Δεμερτζή....

 https://www.eviatoday.news/2021/03/blog-post_85.html#more

Δείτε τι λέει η ΕΛΜΕ....


https://www.eviatoday.news/2021/03/blog-post_12.html


https://www.eviatoday.news/2021/03/blog-post_11.html#more


H Απάντηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων, στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευβοίας.

"Ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής θα περιοριστώ να απαντήσω μόνο με τρόπο που δε θα δεσμεύει το Διοικητικό Συμβούλιο. Διαφωνώ πλήρως και απορρίπτω την πρακτική ορισμένων να αποδίδουν σε άλλους μειωτικούς όρους που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν και ουδέποτε ασπάστηκαν.

Σε ένα κείμενο περί υποτιθέμενου θέματος της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής εσκεμμένα χρησιμοποιείται για τις και τους αναδόχους σχολικού καθαρισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2020, η φράση «για να πληρωθούν οι ευπρεπίστριες» και αποδίδεται σε «επίσημη δικαιολογία.» Μειωτικές και απαξιωτικές περιγραφές ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν από την Πρόεδρο ούτε από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο. Αναρωτιέμαι σε ποιόν αποδίδεται η «επίσημη δικαιολογία» και ποιος ο λόγος μιας τέτοιας αναπαραγωγής σε ένα κείμενο επίθεσης της ΕΛΜΕ στην Πρόεδρο της Σ.Ε.

Θα απαντήσω η ίδια.

Γιατί πρόθεση είναι η δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μου.

Επί των ζητημάτων οικονομικής διαχείρισης θα παρατηρήσω την διατύπωση της κλασσικής προσέγγισης ορισμένων μόνο συνδικαλιστικών παραγόντων. «Πρόεδρε δώσε όλα τα χρήματα με κατανομή στα σχολεία (στους Διευθυντές) και κράτα για σένα μόνο τις ευθύνες». Λυπάμαι αλλά τουλάχιστον όσο με αφορά και με βάση την εμπειρία μου δεν πρόκειται να ενδώσω σε πιέσεις αυτού του τύπου

Εκτός και αν η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι η Πρόεδρος ελέγχει απολύτως όλο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο δεν.... έχει λόγο και άποψη. Αναρωτιέμαι αν έτσι το βλέπει η ΕΛΜΕ Ευβοίας.

Θα απαντήσω η ίδια.

Έτσι θα ήθελε να είναι αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν είναι έτσι.

Τέλος, για άλλη μια φορά συνδικαλιστικός φορέας ασχολείται με αλλότρια πράγματα. Δεν διατύπωσα καμία «σοβαρή καταγγελία κατά κανενός συναδέλφου Διευθυντή, Διευθύντριας». Η αναφορά στα ΜΜΕ αποτελεί κλασσική μεθοδολογία χρήσης αποσπασματικού «κειμένου» άσχετου με την υποτιθέμενη ουσία της συζήτησης. Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δεν έχω σήμερα κανένα στοιχείο εναντίον κάποιου συναδέλφου Διευθυντή – Διευθύντριας. Και φυσικά εκ της θεσμικής μου θέσης και ρόλου θα είχα κάνει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια αν είχα διαπιστώσει οτιδήποτε τεκμηριωμένα μεμπτό. Αναρωτιέμαι, γιατί λοιπόν φωνάζει η ΕΛΜΕ και μου προτείνει να ασχοληθώ με τα θεσμικά καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής; Ξέρει μήπως πράγματα που προς το παρόν αγνοώ και εκ του θεσμικού ρόλου πρέπει να διερευνήσω;

Θα απαντήσω η ίδια.

Προσπαθεί να κρύψει ότι ασχολείται με ζητήματα εκτός του θεσμικού της ρόλου, αφήνει στην άκρη τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών και επιδίδεται σε ασκήσεις μικροπολιτικής στην Δήμο της Χαλκίδας.

Θα κλείσω με μια έκκληση προς κάθε δημότη και παράγοντα της πόλης μας. Είμαστε Δήμος με ευρεία διασπορά και μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων. Η σημερινή γραφειοκρατική λειτουργία του Δημοσίου καθίσταται κάθε μέρα και βαρύτερη. Το δημόσιο σχολείο έχει πάψει προ πολλού να αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν οικονομική αυτοτελής μονάδα. Δεν απαιτείται να γνωρίζουν όλοι τις δυσχέρειες που προκαλεί η αυξημένη δυσλειτουργική γραφειοκρατία. Ζητώ από όλους μας την ουσιαστική συναίνεση ώστε να αντιμετωπίζουμε το εξαιρετικά αυξημένο λειτουργικό κόστος των σχολείων μας και επίσης την αποφυγή σύνδεσης της σχολικής κοινότητας με τις όποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις μπορεί να υπάρχουν.


Ελένη Μιντζιφίρη

Εκπαιδευτικός ΠΕ11

Πρόεδρος ΣΕΔΕ Δήμου Χαλκιδέων "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου