Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΑΝ. ΛΙΑΣΚΟΣ "Ψάχνουμε κτίριο για να κάνουμε Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα" (ακούστε)

Αναζητείται κατάλληλο κτίριο για τη δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα.

 

Η απόφαση για το παράρτημα έχει ληφθεί ήδη από το 2008 από το τότε ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει. Μάλιστα, τότε είχε εξεταστεί η αξιοποίηση κτιρίων στο πρώην Τάγμα Πεζοναυτών, όμως αυτή η πρόταση θα πρέπει να επανεξεταστεί, αφού τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει.

Ο νυν Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Αναστάσιος Λιάσκος (πρώην βουλευτής Εύβοιας), προωθεί τις σχετικές διαδικασίες, για την εξεύρεση του κατάλληλου κτιρίου, που θα βρίσκεται σε σημείο κεντρικό της Χαλκίδας, εύκολα επισκέψιμο και προσβάσιμο απ’ όλους τους πολίτες, και θα καλύπτει τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τα 56.000 κειμήλια από την προσωπική του συλλογή, που έχει προσφερθεί να παραχωρήσει, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει μουσείο εφάμιλλο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Να θυμίσουμε πως ο κ.Λιάσκος έχει ιδρύσει μουσείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοντοδεσπότι Εύβοιας το 1995, που εγκαινιάστηκε το 2003 από τον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Το μουσείο διαθέτει εκθέματα και κειμήλια από τις επαναστάσεις εναντίων των Τούρκων μέχρι και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο κ.Λιάσκος μίλησε για τη διαδικασία, που έχει ξεκινήσει, δημιουργίας παραρτήματος στη Χαλκίδα του Πολεμικού Μουσείου, στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Παράλληλα ο κ.Λιάσκος μίλησε για τις δράσεις και εκδηλώσεις του Πολεμικού Μουσείου, που έχουν αναπτυχθεί και θα συνεχιστούν όλο το έτος, στα πλαίσια εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. «Στόχος είναι η εξωστρέφεια του Πολεμικού Μουσείου. Μέσω των δράσεων μας, επιθυμούμε να βγει στην κοινωνία και να προσεγγίσει όλες τις ηλικίες το Μουσείο». Σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και για το Πολεμικό Μουσείο, ο κ.Λιάσκος αναφέρθηκε και στα βήματα που έχουν γίνει καθώς και στις αλλαγές στη λειτουργία του Μουσείου, από τον Αύγουστο του 2020, που ανέλαβε την άμισθη και ιδιαίτερα τιμητική θέση του Προέδρου.
 

Αξίζει να αναφερθεί το Πρωτόκολλο συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ του Πολεμικού Μουσείου, με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, ενώ ενδεχομένως να συμμετάσχει και το Υπουργείο Πολιτισμού, που αφορά στην ανάπτυξη θεματικού πεδίου του military tourism. «Ο ιστορικός στρατιωτικός τουρισμός προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες και η Ελλάδα έχει προϊόν να παρουσιάσει και να συμμετέχει. Με πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου διαμορφώνεται ο σχετικός χάρτης», δήλωσε ο κ.Λιάσκος.

Ακούστε τον

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου