Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Μ. ΧΕΛΜΗΣ ""Η Ευρώπη είναι ακόμα χαμηλά στα ποσοστά εμβολιασμού. Και να ανοίξουμε, το θέμα είναι τί πληρότητα θα έχουμε;" (ακούστε)


Με σύνθημα «All you want is Greece», ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε παρουσίαση στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2021, που διεξάγεται ψηφιακά φέτος και τόνισε πως μέχρι τις 14 Μαΐου η Ελλάδα θα έχει ανοίξει τον τουρισμό της για το καλοκαίρι.


Μέχρι τότε, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής τρεις προϋποθέσεις: Να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid. Στο μεταξύ, επισήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.
Φέτος η διάγνωση θα είναι άμεση και, αν υπάρξει κρούσμα, θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα, σε αυτή την περίπτωση, θα αναλάβει το ελληνικό κράτος, χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, Μιλτιάδης Χέλμης μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου και εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το χρόνο ανοίγματος της τουριστικής αγοράς. "Η ευρώπη είναι ακόμα χαμηλά στα ποσοστά εμβολιασμού. Και να ανοίξουμε, το θέμα είναι τί πληρότητα θα έχουμε. Περισσότερο βλέπω να έχουμε κίνηση Σεπτέμβρη με Οκτώβρη". 

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου