Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ «Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες»!! Αντιδρούν οι εθελοντές...(ακούστε)


Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, στη δήλωση του Υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά, ότι αποτελούν "αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα". 


Δήλωση που έκανε, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, σχετικά με τον αποκλεισμό των εθελοντών πυροσβεστών στις επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσης τόσο κατά τη "Μήδεια" στην Αττική όσο και στο σεισμό στην Ελασσόνα. 

Ο Πρόεδρος  της Π.Ε.Ε.Π.Σ Σεραφείμ Τσιουγκρής μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, εκφράζοντας τον προβληματισμό του τόσο για τις δηλώσεις του Ν.Χαρδαλιά όσο και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι εθελοντές κατά την περίοδο της πανδημίας, απο τα αρμόδια υπουργεία.  

"Έχουμε αποκλειστεί, με τη δικαιολογία της πανδημίας, σε στιγμές που περιοχές της χώρας μας είχαν ανάγκη, και εμείς ήμασταν έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Οι δηλώσεις του υφυπουργού είναι ατυχείς". 

Ακούστε τον 




Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

«Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες»

Αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την Δευτέρα 1 Μαρτίου, η οποία κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κύριο Γεώργιο Καμίνη.

Ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτολεξεί μάλιστα ανέφερε ότι «…μιλάμε για τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος- ποια υποχρέωση έχουν; Υποχρέωσή τους είναι κατ’ ελάχιστον τρεις υπηρεσίες το μήνα».

Πληροφορούμε όμως τον κύριο Χαρδαλιά πως εκείνοι που χαρακτήρισε ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα» είναι:

· Το 20% των Εθελοντών Πυροσβεστών που έχει χάσει την δουλειά του ή βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία.

· Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας της Πανδημίας.

· Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αυτοί που χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός «αδιαχείριστες υγειονομικές βόμβες»:

· Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

· Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του ιδίου και παρουσία του τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως εξάλλου και από διάφορους άλλους πολιτειακούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

· Είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, στελέχη εταιρειών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πολύτεκνοι, μητέρες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και πάνω από 20 χρόνια να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη εθελοντικά, μέσα από την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

· Είναι αυτοί που, το Κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να τους προμηθεύσει με κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ως όφειλε να πράξει. Αντ’ αυτού είτε καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα, είτε προσδοκούν σε κάποια δωρεά από φορείς ή πολίτες με ευαισθησία στο θέμα.

· Είναι αυτοί που, όταν τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, δεν έχουν δικαίωμα να νοσηλευτούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, όπως ισχύει για τους Μόνιμους και Πενταετούς υποχρέωσης Πυροσβέστες, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν προσωπικό του!

· Είναι αυτοί που, πριν 6 μήνες έχασαν εν ώρα καθήκοντος έναν άξιο συνάδελφο, Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη, νέο παλικάρι, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του, το σκοπό για τον οποίο εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος!

· Είναι αυτοί που, για να μετακινηθούν προς την Υπηρεσία τους, θα πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριό τους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι δεν δικαιούνται ελεύθερης μετακίνησης, όπως αντιθέτως ισχύει για το υπόλοιπο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν Προσωπικό του!

· Είναι τα μέλη μιας ευρωπαϊκής οικογενείας, η οποία αριθμεί 3.000.000 Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι στελεχώνουν τις εκατοντάδες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χωρών τους.

· Είναι αυτοί που, σε αντίθεση με την ελάχιστη υποχρέωση των τριών βαρδιών ανά μήνα, όπως ανέφερε, εκτελούν πολλαπλάσιες βάρδιες στις Υπηρεσίες τους και καλύπτουν αγόγγυστα, κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί.

· Είναι αυτά «τα παιδιά», όπως μας αποκάλεσε, των 20, 30, 40, 50 ετών που δεν εκτελούν 3, αλλά 5, 10, ίσως και παραπάνω βάρδιες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, όποτε και αν τους ζητηθεί, αφήνοντας πίσω, οικογένεια, δουλειά και παρέες, τρέχοντας πάντα σε κάθε κάλεσμα της Υπηρεσίας.

Ως ένστολο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, σεβόμαστε το Πυροσβεστικό Σώμα, την ιεραρχία και την θέση μας σε αυτή, πλην όμως σεβασμός σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανοχή σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, Δ Ε Ν Α Π Ο Τ Ε Λ Ο Υ Ν αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα, κύριε Υφυπουργέ!!!

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ήταν, είναι και θα είναι πολίτες, Αξιόλογοι, Υπεύθυνοι, Συνειδητοποιημένοι, με μοναδική αγωνία τους την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Συνάνθρωπο!!!

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου