Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Κατατέθηκε από την ΟΛΝΕ ΑΕ, ο πλήρης φάκελος για την άδεια ίδρυσης πέντε υδατοδρομίων στην ΠΕ Ευβοίας

Οπως ακριβώς είχε ανακοινώσει στην συνέντευξη του στο eviatoday.news ο Σπύρος Γεροντίτης , ο ΟΛΝΕ κατέθεσε τον φάκελο.

 

Ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ ..συνόδευσε της αναγγελία με το πιό κάτω σχόλιο: 

"Ένα ακόμη βασικό κομμάτι του αναπτυξιακού προγραμματισμού του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Ευχή όλων οι πρώτες πτήσεις να είναι αρχές του 2022 και η σύνδεση του νησιού μας με τα υπόλοιπα υδατοδρομια να ανεβάσει το τουριστικό μας προϊόν. Και έπεται συνέχεια....."

 Οι δηλώσεις του Σπ. Γεροντίτη (εδώ)

https://www.eviatoday.news/2021/03/masterplan-0.html

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΝΕ

Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, και αφού η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν προβλήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούσαν ανασχετικά, ο Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας, σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, εισέρχεται δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνα, προωθώντας την ταυτόχρονη κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στο νησί.

Τα υδατοδρόμια πρόκειται να κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:

1. Χαλκίδα

2. Λουτρά Αιδηψού

3. Κύμη

4. Κάρυστος

5. Αλιβέρι

Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500τμ), ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο, τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150τμ έκαστο), θα κατασκευαστούν στην περιοχή του κεντρικού Λιμένα της κάθε πόλης.

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, προκρίνεται σε πρώτη φάση ο οικίσκος όλων των υδατοδρομίων, όπου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος επιβατών και αποσκευών, να ενταχθεί στην τροποποίηση του νόμου 4757/01.12.2020, όπου επιτρέπει προκατασκευασμένο οικίσκο μεγίστου εμβαδού 70 τ.μ. ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Η ΟΛΝΕ ΑΕ και η Hellenic Seaplanes βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια – και η επικείμενη σύνδεση του νησιού με Σποράδες και Κυκλάδες - να γίνουν πραγματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου