Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Γ. ΓΙΟΓΙΟΣ "Γιατί ο Δήμος αρνείται να δώσει την λίστα με τις αποζημιώσεις;" Τί θέλει να κρύψει; (ακούστε)


Ενώ το Υπουργείο Υποδομών έχει αναρτήσει τα στοιχεία των πληγέντων απο τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου, που έλαβαν αποζημίωση, η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας, επικαλούμενη τα προσωπικά δεδομένα, αρνείται να αναρτήσει στο Διαύγεια, τα ονόματα των πολιτών του Ληλάντιου, που έλαβαν την επιχορήγηση απο τον Δήμο. 


Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Γιογιός, επανέφερε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να λάβει απάντηση απο την Δήμαρχο. 

"Υπάρχουν καταγγελίες απο πολίτες, που υποστηρίζουν ότι ενώ δικαιούνται δεν έλαβαν αποζημίωση, ενώ δεν υπήρξε και εξήγηση γιατί έμειναν εκτός. Η ανακοίνωση των ονομάτων στο Διαύγεια, θα βάλει τέλος στην όποια παραφιλολογία και θα ξεκαθαρίσει το θέμα", τόνισε ο Γιώργος Γιογιός, που μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου. 

Ακούστε τον 



Ο Γιώργος Γιογιός αναφέρθηκε και στα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη συλλόγων με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Κελαϊδίτη.

"Τα έργα αποκατάστασης είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν προσφέρουν θωράκιση της περιοχής απο μια ενδεχόμενη νέα πλημμύρα. Επιπλέον, οι εργασίες έχουν σταματήσει, ενώ σημεία του ποταμού παραμένουν επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα πολίτες πετάνε και πάλι σκουπίδια σε διάφορα σημεία του Λήλαντα. Αυτό δείχνει πως είναι αναγκαία η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του ποταμού, όπως έχω και κατά το παρελθόν προτείνει, που θα ελέγχει την όποια παράνομη ενέργεια, ακόμα και της αμμοληψίας που παρατηρήθηκε πριν κάποιους μήνες", δήλωσε ο Γιώργος Γιογιός και επισήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης, που καταστούν αναγκαία την επίσπευση των μελετών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου