Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΕΛΜΕ " Κα Μιτζιφίρη, αν έχετε στοιχεία που να τεκμαίρουν τις καταγγελίες σας, παρακαλούμε να τα προσκομίσετε αρμοδίως"!!


Απάντηση που δεν αφήνει ..."περιθώρια για αδιαφορία" τόσο από την Μιτζιφίρη οσο και από την Δήμαρχο!!


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της θέτει "αμείλικτα" ερωτήματα και στις δύο με σοβαρές αιχμές για "κακοδιαχείριση"!!


Δείτε την Ανακοίνωση



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Έχει παρέλθει ένας χρόνος που τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Δήμου Χαλκιδέων, λειτουργούν χωρίς ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους.

Κατά το διάστημα αυτό έχουν εκταμιευθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και έχουν πιστωθεί στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Δήμου Χαλκιδέων 4 δόσεις των 95.000 ευρώ περίπου η καθεμία. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα χρήματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων, από την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, το Μάρτιο του 2020, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση προς τους/τις Διευθυντές/ντριες, «για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες της πανδημίας» ή «για να πληρωθούν οι ευπρεπίστριες» όπως ήταν η επίσημη δικαιολογία, τη στιγμή που για τις έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας ο Δήμος εκταμίευσε έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 15000 ευρώ, ενώ για τις «ευπρεπίστριες τα χρήματα πιστώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Για το συνολικό αυτό ποσό δεν έχει δοθεί επίσημη εικόνα. Να σημειωθεί επίσης ότι στους 12 αυτούς μήνες τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά περίπου τους 8, για ό,τι αυτό σημαίνει σε εξοικονόμηση πετρελαίου, αναλώσιμων, καθαριστικών κ.λ.π. δαπανών.

Κατά το διάστημα αυτό η ΕΛΜΕ Εύβοιας επανειλημμένως. έθετε συνεχώς το θέμα, τόσο δια της εκπροσώπου της, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και προέδρου της ΕΛΜΕ, όσο και σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επισημαίνoντας την ανάγκη, η ΣΕΔΕ να προχωρήσει σε κατανομή των πιστώσεων στις σχολικές μονάδες ευθύνης της, ώστε ο/η κάθε Διευθυντής/ντρια να γνωρίζει τι χρήματα διατίθενται για τη σχολική μονάδα ευθύνης του/της και να προβαίνει στον απαραίτητο προγραμματισμό και την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Η ίδια θέση διατυπώθηκε καθολικά και στη διαδικτυακή συνάντηση της προέδρου της σχολικής Επιτροπής με τους/τις Δ/ντές/Δ/ντριες των σχολικών μονάδων, στις 9/9/2020, όπου παρευρέθη και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κατά την οποία η κ. Μιντζιφίρη διαβεβαίωσε ότι οι λογαριασμοί των σχολείων θα πιστωθούν με τα αναλογούντα ποσά από τη γ’ δόση επιχορήγησης του 2020, μόλις ολοκληρωθεί η επιμόρφωση του αρμοδίου υπαλλήλου του Δήμου Χαλκιδέων!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας επανήλθε με το ίδιο αίτημα και στη δια ζώσης συνάντηση του με την πρόεδρο της ΣΕΔΕ, στα γραφεία της Επιτροπής, την 13/10 2020, για την οποία, έχετε ενημερωθεί, με σχετική επιστολή. Στη συνάντηση αυτή, η κ. Μιντζιφίρη δεσμεύτηκε εκ νέου, ότι θα κάνει κατανομή της δ’ πια δόσης στα σχολεία, αφού η γ’ ξοδεύτηκε για να καλύψει παλιούς λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ και ΟΤΕ, όπως ειπώθηκε. Να σημειώσουμε εδώ ότι για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, παρακρατείται συνολικά το 10% της κάθε επιχορήγησης πριν αυτή κατανεμηθεί στις 2 σχολικές επιτροπές, Α/θμιας και Β/θμιας και άρα δε βαραίνει τις επιτροπές, ενώ όπως διαπιστώσαμε προσφάτως δεν έχει γίνει διακανονισμός ούτε για τους λογαριασμούς ΟΤΕ ούτε για ΔΕΥΑΧ. Επιπλέον παραμένουν απλήρωτοι πέρα από τα προβλεπόμενα χρονικά όρια της σύμβασης, προμηθευτές ειδών καθαριότητας, που έχουν μειοδοτήσει σε νόμιμα διενεργηθέντα διαγωνισμό.

Είχαμε επίσης επισημάνει και στην προηγούμενη επιστολή μας την αντίθεσή μας στην οριζόντια παραγγελία, που έγινε από την πρόεδρο ΣΕΔΕ, σε είδη καθαριότητας για όλες τις σχολικές μονάδες, χωρίς να ερωτηθούν ο Δ/ντές, Δ/ντριες για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων τους, όπως και για την τοποθέτηση κλιματιστικών στα εξεταστικά κέντρα, σε μια εποχή που λόγω κορονοϊού, απαγορευόταν η χρήση κλιματιστικών και ενώ δεν είχαν εξοφληθεί τα μεγάλα ανεξόφλητα ποσά των ΔΕΚΟ.

Αντί λοιπόν η πρόεδρος ΣΕΔΕ Κ. Μιντζιφίρη να εξηγήσει στη εκπαιδευτική κοινότητα γιατί δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο στην κατανομή των πιστώσεων, όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ 318/Β/25-2-2011,Υ.Α.​ 8440/24-2-2011, ούτε έχει εξοφλήσει τα μεγάλα ανεξόφλητα ποσά των ΔΕΚΟ, ούτε έχει προσκομίσει έγγραφα του ΟΤΕ ή της ΔΕΥΑΧ, στα οποία εμφαίνεται ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ, ότι εκτοξεύει σοβαρές καταγγελίες εναντίον συναδέλφων Διευθυντών και Διευθυντριών σχολικών μονάδων, που αφήνουν σοβαρές υπόνοιες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Εάν η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής έχει στοιχεία που να τεκμαίρουν τις καταγγελίες της, παρακαλούμε να τα προσκομίσει αρμοδίως, ώστε να μην αιωρούνται πάνω από την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Αν ο σκοπός της κ. Μιντζιφίρη είναι η δημιουργία εντυπώσεων, με ατεκμηρίωτες κατηγορίες, την καλούμε άμεσα να ανασκευάσει, ζητώντας δημοσίως κι εγγράφως συγνώμη από την εκπαιδευτική κοινότητα και να ασχοληθεί αυστηρά με τα καθήκοντα που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ε.Βάκα, σχετικά τα παραπάνω θέματα και επιπλέον ζητά τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης από τον ΔΔΕ με τη συμμετοχή όλων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Δήμου Χαλκιδέων, για περαιτέρω ενέργειες.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου