Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ "Τους κυνηγήσαν οι πολίτες στο Κάδι και δεν έστησαν τα ανεμοδούρια"!! Αλλού όμως; (ακούστε)


Πολίτες καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του αστυνόμου, και με γρήγορα αντανακλαστικά να εμποδίσουν παράνομες εργασίες.

Κι ενώ Δήμοι και Περιφέρεια διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα οκτώ νέα αιολικά πάρκα, εργολάβοι προχωρούν κανονικά σε τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών, ανοίγοντας το δρόμο για την επέλαση των ανεμογεννητριών στην Εύβοια
.

Τρανό παράδειγμα το συμβάν που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Κάδι.

Εν τω μεταξύ οι μέρες περνάνε και κανένα ραντεβού με τους αρμόδιους υπουργούς δεν έχει κλειστεί απο πλευράς τοπικών αρχών.

Αν οι αντιδράσεις Δήμων και Περιφέρειας δεν είναι απλά ένα πυροτέχνημα, τότε οφείλουν άμεσα και σε συνεργασία επί της ουσίας, να προλάβουν τις εξελίξεις που έχουν πάρει το δρόμο τους....

Ο Στέφανος Κουνής μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου για το περιστατικό στο Κάδι.

Συγκεκριμένα τοπικός εργολάβος έχει αναλάβει την μεταφορά των εξαρτημάτων του ιστού στον χώρο τον οποίο έγινε η πρώτη απόπειρα τοποθέτησης του ιστού.

Σύσσωμη αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής αλλά και της Εύβοιας γενικότερα βρέθηκαν άμεσα στο σημείο παρακωλύοντας έτσι τις εργασίες.
Παρόντες και ο κ. Κέκης και ο κ. Βλάχος, ο Γιώργος Βαλιάνος εκπρ. του Περ. Κύμης, ο Κουνής Στέφανος εκπρ. τον ΕΟΣ Χαλκίδος, ενώ ο κος Δημάς εμφανίστηκε στο βουνό μετά την αποχώρηση των συνεργείων.
Παρόντες ήταν τόσο η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου απο το οποίο παρανόμως είχε πρόσβαση το συνεργείο, αλλά και η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου στο οποίο γίνεται η αυθαίρετη εγκατάσταση του ιστού.
Αφου κλήθηκε η αστυνομία και το δασαρχείο, οι υπεύθυνοι το έργου προσκόμισαν τις άδειες εργασιών τους.
Και οι 30 παρόντες πολίτες και ιδιοκτήτες απαίτησαν (παρόλη την νομιμοφάνεια των αδειών εργασιών) να συνοδευτούν τα συνεργεία εκτός βουνού.
Ως εκ τούτου και έγινε με την σύμφωνη γνώμη και συνοδεία του περιπολικού τζιπ του αστυνομικού τμήματος Κύμης.
Στις 4/2/2021 τα συνεργεία μεταφοράς των εξαρτημάτων του ανεμολογικού ιστού περισυνέλεξαν τα τεμάχια που είχαν ανεβάσει, εμφανώς επηρεασμένοι απο τις πιέσεις του κόσμου και των τοπικών αρχών.


Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Αλεξάνδρα Θαλασσινού, που μίλησε στη Ναντίν Γρηγορίου, αναφέρθηκε στο συμβάν του Καδίου και επισήμανε πως πολίτες και φορείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να δρουν με γρήγορα αντανακλαστικά, αφού ήδη οι εξελίξεις φαίνεται να τους προλαβαίνουν.


Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ως προς τη στάση των Δημοτικών Αρχών και της Περιφέρειας, στην υπόθεση των αιολικών πάρκων, ο Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Παρασκευάς.

Μίλησε στο Ράδιο 1 και τόνισε πως απαιτούνται κινητοποιήσεις παράλληλα με τις διαβουλεύσεις στα αρμόδια υπουργεία και δεν πρέπει να επαναπαυθούμε σε προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια.

Ακούστε τους.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου