Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΣΚΡΕΚΑΣ "Για τις επιπλέον ανεμογεννήτριες στην πρώην κοινότητα Καφηρέως, έχω το πράσινο φως του Δήμου!!(ακούστε και δείτε)


Κι ενώ οι Δήμοι και η Περιφέρεια εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων, ο χρόνος πιέζει για άμεσες κινήσεις και κατάθεση αντιρρήσεων στις αιτήσεις αδειοδότησης που έχουν υποβάλει εταιρείες στη ΡΑΕ.


Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ενέργειας ανέβαλε τη τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών του.

Προκύπτει όμως ένα επιπλέον θέμα, αφού απο βήματος βουλής, απαντώντας ο κ.Σκρέκας σε ερώτηση του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, με θέμα: "Εύβοια: 8 νέα αιολικά πάρκα σε προστατευόμενες περιοχές. χωρίς τέλος η εκτροπή από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρά τις καταδίκες", φέρεται να υποστήριξε πως για τις επιπλέον ανεμογεννήτριες στην πρώην κοινότητα Καφηρέως, έχει το πράσινο φως απο σχετική απόφαση του Δήμου!

Αυτό μετέφερε, μιλώντας στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, η Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ν.Καρυστίας, Βασιλική Βαρελά.

Όπως δήλωσε η κ.Βαρελά, έθεσαν το ερώτημα στον Δήμαρχο Καρύστου σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει λάβει τέτοια απόφαση η Δημοτική Αρχή της οποίας ηγείται. 

Βέβαια, οι Σύλλογοι ζητούν απο τον Δήμαρχο Καρύστου, να αντιδράσει δυναμικά και να ζητήσει διευκρινίσεις απο τον Υπουργό, αφού οι δηλώσεις του δημιουργούν "γκρίζα ζώνη" στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών!

Ακούστε την


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου