Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ν. ΜΑΥΡΙΚΟΣ "Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού μετά τα κρούσματα στον Αχιλλέα"

Την ανάγκη αυξημένης προσοχής στους κατοίκους της Σκύρου αλλά και όσων πηγαινοέρχονται στο νησί επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Σκύρου.

 

Δείτε την ανακοίνωση


Ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας μετά την ανακοίνωση της Σκύρος Ναυτική Εταιρία (ΣΝΕ) ότι, μέλη του πληρώματος του F/B Αχιλλέας βρέθηκαν θετικά στον κορoνοιό.
Η διοίκηση της ΣΝΕ χωρίς αμφιβολία θα κινηθεί στο πλαίσιο της υπευθυνότητας που απαιτούν οι συνθήκες διασφαλίζοντας στο ακέραιο την απρόσκοπτη επικοινωνία του νησιού με το υπόλοιπο τμήμα της χώρας μας.
Δυστυχώς, επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασυμπτωματικά και όχι μόνο, έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα στο νησί της Σκύρου.
Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και με τον Συντονιστή διαχείρισης Covid -19 Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων και την κατάσταση της υγείας των συναθρώπων μας που έχουν νοσήσει.
Ο εμβολιασμός των κατοίκων έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται με ικανοποιητικό ρυθμό.
Στις προσπάθειες μας εντάσσεται πρωτοβουλία για ταχύτερο εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού του νησιού εν όψει και της τουριστικής περιόδου.
Απευθύνω σε όλους έκκληση να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μη συνωστιζόμαστε, να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας (μάσκα, απόσταση, πλύσιμο χεριών) και να απευθυνόμαστε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο σε περίπτωση του παραμικρού συμπτώματος ή ενοχλήματος.
Ο ιός πλέον κυκλοφορεί και μεταδίδεται κυρίως από τους νεότερους σε ηλικία, οι οποίοι μπορεί όντας ασυμπτωματικοί να βγουν έξω και να συναθροιστούν διασπείροντας ευκολότερα την πανδημία.
Η εικόνα που παρουσιάζει επιδημιολογικά η Σκύρος δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό. Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά. Όλοι μαζί, ας προστατεύσουμε την υγεία μας και το νησί μας.
Στόχος όλων η Σκύρος μας να αποτελέσει και αυτή τη χρονιά ένα ασφαλή καλοκαιρινό προορισμό και μια από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές.
 

Ο Δήμαρχος Σκύρου
Νίκος Μαυρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου