Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Χαμός στην Β'βάθμια επιτροπή μεταξύ Δεμερτζή και Μιτζιφίρη!!! Σοβαρές καταγγελίες πάνε και ...έρχονται!! (δείτε τα έγγραφα))


Με αυταρχικό ύφος και καταγγελίες κατά Δντων απάντησε στις επισημάνσεις του Δ. Δεμερτζή η Μιτζιφίρη!!!

Μάλιστα η Μιτζιφίρη εισέρχεται και στα εσωτερικά της παράταξης της Βάκα απευθυνόμενη ...απαξιωτικά στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής , και συγγενή της Δημάρχου!!

Δείτε ενα χαρακτηρισατικό απόσπασμα...

"Ο αντιπρόεδρος φαίνεται ότι, έχει περισσότερες ευθύνες απ' ότι μπορείτε να επωμιστεί τε. Καλή η κριτική δεν αντιλέγω αλλά, δικαίωμα κριτικής σε αυτούς που κάνουν τα πάντα έχουν αυτοί που προσπαθούν Μαζί τους και όχι Απέναντί τους. Έχετε μονίμως ένα αντιπολιτευτικό ύφος, σαν η Δήμαρχος που με επέλεξε να ήταν δική μου επικεφαλής συνδυασμού και όχι δική σας. ​ Έχουμε συνεργαστεί άψογα με όλους τους αιρετούς , που ανήκουμε και σε άλλες παρατάξεις αλλά ποτέ μαζί σας. Κοιτάξτε κ. Δεμερτζή, αν το πρόβλημά σας είναι το ότι είμαι αυτή την παρούσα στιγμή πρόεδρος της ΣΕΔΕ, έπειτα από απόφαση της Δημάρχου, κοιτάξτε να το διαχειριστείτε και αν δεν το αντέχετε να αποχωρήσετε."

Δείτε την επιστολή του Δ. Δεμερτζή

demerdim@sch.gr> έγραψε:

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρία πρόεδρε, Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω με την κυρία πρόεδρο για την νομιμότητα των​ αποφάσεων μέσω mail. Η υγεία είναι πάνω από όλα και πρέπει να​ προστατευτεί. Πριν αναφερθώ στο θέμα που έχει θέσει η κυρία πρόεδρος θα ήθελα να​ εκφράσω την ανησυχία μου για την έλλειψη ενημέρωσης των μελών της​ επιτροπής για την οικονομική κατάσταση της ΣΕΔΕ Δήμου Χαλκιδέων. Οι​ προτάσεις​ που έχουμε κληθεί να αποφασίσουμε για εξόφληση τιμολογίων​ και γενικότερα για οικονομικά θέματα​ είναι ελάχιστες. Θα πρότεινα​ λοιπόν και πιστεύω κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για αυτό, την πρακτική​ που εφαρμόζουν άλλες σχολικές επιτροπές, άλλων δήμων, για την καλύτερη​ ​ ενημέρωση των μελών της επιτροπής, στα πλαίσια της ειλικρινούς​ συνεργασίας και διαφανούς διαδικασίας, να δοθεί στα μέλη: α) λίστα με τα εξοφλημένα τιμολόγια του 2020 που να αναφέρει,​ ημερομηνία παραστατικού - προμηθευτή -αριθμό παραστατικού - ποσό. β)λίστα με τα ανεξόφλητα​ τιμολόγια του 2020 που να αναφέρει,​ ημερομηνία παραστατικού - προμηθευτή -αριθμό παραστατικού - ποσό. γ)λίστα με τα εξοφλημένα τιμολόγια του 2021 που να αναφέρει,​ ημερομηνία παραστατικού - προμηθευτή -αριθμό παραστατικού - ποσό. δ)λίστα με τα ανεξόφλητα​ ​ τιμολόγια του 2021 που να αναφέρει,​ ημερομηνία παραστατικού - προμηθευτή -αριθμό παραστατικού - ποσό. ε)Ταμειακό απόθεμα αυτή την στιγμή. (8440/24-2-2011 Άρθρο 3, παρ.12.β:.....β) Ο Πρόεδρος της Σχολικής​ Επιτροπής υποβάλλει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους στο​ διοικητικό συμβούλιο αντίγραφο του βιβλίου «ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ», καθώς​ και συνοπτικό ετήσιο πίνακα απολογισμού προηγουμένου οικονομικού​ έτους, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά.) 
Στην συνέχεια αφού τα μελετήσουμε, η κυρία πρόεδρος ή οποίος άλλος​ θελήσει​ θα κάνει την πρόταση του/της​ για την σταδιακή αποπληρωμή​ τους εάν και εφόσον υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια. Επίσης θα πρότεινα, με δεδομένο ότι οι περισσότερες δαπάνες έχουν​ ¨φύγει¨ από την υποχρέωση των διευθυντών με απόφαση της προέδρου και​ στα πλαίσια της διαφάνειας​ να εφαρμοστεί αυτό που είχε υποσχεθεί η​ κυρία πρόεδρος στην πρώτη συνεδρίαση, δηλαδή να έρχονται προς έγκριση​ στις συνεδριάσεις της ΣΕΔΕ​ όλα τα τιμολόγια, παρόλο που η νομοθεσία​ δεν το απαιτεί(θα μπορούσε να ήταν από 100 ευρώ και πάνω). Θα πρότεινα οι όποιες δαπάνες ή πάροχοι υπηρεσιών, από κάποιο ποσό και​ πάνω(θα μπορούσε να είναι 200 ή 300 ευρώ) να συνοδεύονται από τρεις​ προσφορές και να επιλέγετε η συμφέρουσα πάλι στα πλαίσια​ της​ διαφάνειας και χωρίς να το απαιτεί η νομοθεσία. 
Δεν έχω καμία αντίρρηση για την ηλεκτρονική πληρωμή των τιμολογίων ή​ με κάρτα των περισσότερων τιμολογίων αλλά θα πρέπει να έχουν και​ κάποιο ποσό μετρητά για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Σε ότι αφορά την καταβολή χρημάτων στους λογαριασμούς των διαχειριστών​ των σχολικών μονάδων είναι καλοδεχούμενη. Δυστυχώς θέλω να σας πω πως​ η απόφαση να μην έχουν χρήματα προς διαχείριση​ οι διευθυντές των​ Σχολείων του δήμου μας από τον περασμένο Απρίλιο τους έχει​ ​ δυσαρεστήσει και πολλοί έχουν έρθει σε αδιέξοδο. Καθημερινά έρχομαι​ ​ αντιμέτωπος με την έντονη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση να​ καταργηθεί στην πράξη​ η κατανομή χρημάτων στα σχολεία. Σε ότι αφορά την κατανομή των πιστώσεων​ στις σχολικές μονάδες , με​ την πρώτη δόση του 2021 από τον Δήμο αυτό θα γίνει μετά την έγκριση​ του προϋπολογισμού στο δήμο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω​ ​ καθυστέρηση της εκταμίευσης. Με δεδομένο ότι στα τέλη Δεκεμβρίου η​ σχολική επιτροπή εισέπραξε την 4η δόση από τον Δήμο θα μπορούσε άμεσα​ να εκταμιευτεί κάποιο ποσό. Με​ αφορμή διαμαρτυρίες​ από​ διάφορoυς διευθυντές σχολικών μονάδων​ του δήμου μας​ παραθέτω​ ​ το ισχύον νομικό πλαίσιο (Υ.Α.​ 8440/24-2-2011) ....«Η κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων για την​ κάλυψη των αναγκών των σχολικών​ μονάδων​ γίνεται​ με​ απόφαση​ της​ ​ Σχολικής​ Επιτροπής λαμβάνοντας​ υπόψη κυρίως τον αριθμό μαθητών, τον​ αριθμό τμημάτων, τον αριθμό αιθουσών διδασκαλίας, τη λειτουργία​ γυμναστηρίων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών​ κ.λπ., την​ παλαιότητα​ των​ κτιρίων,​ καθώς​ και​ τις​ ειδικότερες​ ​ ανάγκες​ των​ σχολικών​ μονάδων» (άρθρο 2). «Με απόφαση της Σχολικής​ Επιτροπής προσδιορίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση​ κάθε​ ​ διευθυντή​ σχολείου για​ την​ αντιμετώπιση​ λειτουργικών​ αναγκών​ των​ σχολικών​ μονάδων.​ Το​ ποσό​ αυτό​ κατατίθεται​ σε​ τραπεζικό​ ​ λογαριασμό​ στο​ όνομα​ της σχολικής​ επιτροπής​ με​ προσθήκη​ του​ ​ ονόματος​ της​ αντίστοιχης​ σχολικής​ μονάδας.​ Ο πρόεδρος​ της​ ​ Σχολικής​ Επιτροπής​ εξουσιοδοτεί​ το​ διευθυντή​ που​ μπορεί​ να​ ​ αναλαμβάνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό» (άρθρο 8, παρ.​ α).«Για​ την​ αντιμετώπιση αμέσων​ δαπανών​ επιτρέπεται​ η​ διατήρηση​ ​ από​ τον διευθυντή​ σχολείου​ μετρητών​ μέχρι​ 500​ ευρώ.​ Στην​ ​ περίπτωση​ που​ πρόκειται​ για συγκρότημα σχολείου επιτρέπεται η​ διατήρηση ποσού μέχρι 1.000 ευρώ» (άρθρο 8, παρ. β). ​ Με βάση τα πάρα πάνω δεν είναι δυνατόν όλα τα σχολεία να εισπράξουν​ το ίδιο ποσό.

​Με βάση τα πάρα πάνω δεν είναι δυνατόν όλα τα σχολεία να εισπράξουν​ το ίδιο ποσό. Επίσης δεν είναι δυνατόν οι διευθυντές να μην έχουν​ καθόλου μετρητά. Σε ότι αφορά το Εργαστηριακό Κέντρο Χαλκίδας​ Στο τέλος του άρθρου 2​ ​ του παραπάνω νόμου προστίθεται η κατωτέρω παράγραφος: «Ειδικότερα τα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) λαμβάνουν ειδική​ χρηματοδότηση η οποία είναι συνάρτηση του αριθμού των μαθητών όλων των​ σχολικών μονάδων που εξυπηρετεί, ο οποίος πλασματικά διπλασιάζεται.».​ Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να εισπράξει μόνο 500 ευρώ πάρα πάνω με​ δεδομένο ότι εξυπηρετεί άνω των 1000 μαθητών. Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω την επιτροπή ότι παρά τον ορισμό μου σαν​ αναπληρωτής διαχειριστής τραπεζικών συναλλαγών , δεν έχω προβεί σε​ καμία οικονομική συναλλαγή για τον απλό λόγο ότι ούτε χρειάσθηκε ούτε​ μου ζητήθηκε. Επίσης θα παρακαλούσα την κυρία πρόεδρο να κινήσει​ την​ διαδικασία για την απαλλαγή μου από αυτή την υποχρέωση και ορισμό​ κάποιου άλλου μέλους για προσωπικούς λόγους. Θα ήταν χρήσιμη η έστω και σύντομή τοποθέτηση των συναδέλφων μελών της​ επιτροπής και ιδιαίτερα των αιρετών. 
Καλή σας νύχτα.


H Απάντηση της Μιτζιφίρη....

sxepdxalk@gmail.com> έγραψε:

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Σας έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι, ειδικά για εσάς-μέλη του ΔΣ- τα γραφεία της ΣΕΔΕ είναι ανοιχτά. Το αρχείο πλέον είναι τόσο καλά δομημένο που είναι εύκολο για τον καθένα σας να αντλήσει πληροφορίες για ότι χρειάζεται. Για τις κατανομές κ. Δεμερτζή, ανέφερα στην πρόσκληση ότι, είναι αποτέλεσμα των προγραμματισμένων ενεργειών ανά τρίμηνο που ζήτησα να μου καταθέσουν οι Δ/ντες-ντριες καθώς και συγκριτικά στοιχεία παλαιότερων κατανομών. Τα σχολεία που ήταν + - κάποια ευρώ , ανεβαίνουν προς την υψηλότερη βαθμίδα και όχι προς τα κάτω. Αν δλδ ένα σχολείο είναι να γίνει η κατανομή στα 1200 ή 1300 ή 1400 πηγαίνει αυτόματα στα 1500 ευρώ... Αν είναι κάτω από 1000, προτείνουμε ακριβώς 1000 ευρώ. ( Υπάρχουν και συγκριτικά στοιχεία για το έτος 2018 και 2020 για το τι δόθηκαν στα σχολεία τότε και τώρα για του λόγου το αληθές και είναι στη διάθεσή σας). Με την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Δ/ντες-ντριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας, η πλειοψηφία εξήρε το έργο της ΣΕΔΕ κατά την περίοδο της θητείας μας . Αυτό δε που επαναλήφθηκε ήταν η επίλυση χρόνιων προβλημάτων στις σχολικές τους μονάδες. Στην δύσκολη συγκυριακά εποχή που διανύουμε, με τα έσοδα από τα κυλικεία στο μηδέν , με έργο που είναι στη διάθεσή σας και δια ζώσης να δείτε αλλά και φωτογραφικό υλικό, πιστεύω ότι, ο στόχος μας έχει επιτευχθεί. Μπορεί να μην είχαν χρήματα στα "χέρια" τους αλλά, δεν υπήρξε μια ανάγκη τους ακάλυπτη. Όλα τα στοιχεία άλλωστε υπάρχουν στη διάθεση της Δημάρχου. Τώρα για το θέμα της θέσης σας, θα τεθεί στο επόμενο ΔΣ και πιστεύω να γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του ή και ομόφωνα και να παραμείνετε αν φυσικά το επιθυμείτε και αυτό ως απλό μέλος. 
Ο αντιπρόεδρος φαίνεται ότι, έχει περισσότερες ευθύνες απ' ότι μπορείτε να επωμιστεί τε. Καλή η κριτική δεν αντιλέγω αλλά, δικαίωμα κριτικής σε αυτούς που κάνουν τα πάντα έχουν αυτοί που προσπαθούν Μαζί τους και όχι Απέναντί τους. Έχετε μονίμως ένα αντιπολιτευτικό ύφος, σαν η Δήμαρχος που με επέλεξε να ήταν δική μου επικεφαλής συνδυασμού και όχι δική σας. ​ Έχουμε συνεργαστεί άψογα με όλους τους αιρετούς , που ανήκουμε και σε άλλες παρατάξεις αλλά ποτέ μαζί σας. Κοιτάξτε κ. Δεμερτζή, αν το πρόβλημά σας είναι το ότι είμαι αυτή την παρούσα στιγμή πρόεδρος της ΣΕΔΕ, έπειτα από απόφαση της Δημάρχου, κοιτάξτε να το διαχειριστείτε και αν δεν το αντέχετε να αποχωρήσετε. 
Τη δεδομένη στιγμή, φέρω στους δικούς μου"ώμους" και είμαι υπόλογη στον οποιοδήποτε εγώ και μόνο εγώ, ως Πρόεδρος. Για αποφάσεις πληρωμές κοκ. Είναι έτσι η δομή του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ και έπρεπε να το γνωρίζετε αφού απ' ότι αντιλαμβάνομαι είτε ψάχνετε, είτε σας τους "σερβίρουν", τους νόμους ή τις εγκυκλίους που μνημονεύετε. 

Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος Διευθυντων από την Μιτζιφίρη...

Οι Δ/ντες-ντριες που έχουν "πρόβλημα" κι έρχονται σε εσάς είναι αυτοί που τους "χάλασα" την σούπα, να μιλήσουμε και στην 'λαϊκή'. Είναι αυτοί που εισέπρατταν από καφέ μίζες για να αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες των σχολείων τους για να μην αγοράζουν από τα κυλικεία των σχολείων αλλά από τα εκτός αυτών, μη υπολογίζοντας την ασφάλεια και την ακεραιότητα των μαθητών τους. Είναι αυτοί που έκοβαν τιμολόγια χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες με τουριστικά λεωφορεία, "φεύγοντας"​ χρήματα από τη ΣΕΔΕ, ενώ στην πραγματικότητα τις εκδρομές τις κάλυπταν οικονομικά οι ίδιοι οι μαθητές. Είναι αυτοί που πρώην υπάλληλοι και όχι μόνο, τους ζητούσαν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς των σχολείων τους​ και να τα δίνουν χωρίς κανένα στοιχείο κι έτσι φαίνονται κάποιοι ακόμη και με χιλιάδες ευρώ στα " χέρια" τους-αέρα-. 

Αυτά λοιπόν. έχουν εκλείψει επί της θητείας μου κ. Δεμερτζή. Και μέχρι τέλος αυτής, το ΝΠΔΔ στο οποίο προεδρεύω και θα έχει νοικοκυρευτεί , ήδη έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό και οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν στο ύψιστο βαθμό που έχουν λειτουργήσει έως τώρα, με οποιαδήποτε άλλη Σχολική Επιτροπή, να είστε σίγουροι γι' αυτό! Άλλωστε γι΄αυτό που έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν κι έχω πανηγυρικά αθωωθεί,​ είναι το υπέρ έργο που πραγματοποίησα , ούτε η παράβαση καθήκοντος αλλά, ούτε και​κάποια άλλη παράβαση.



Ελένη Μιντζιφίρη Εκπαιδευτικός ΠΕ11 Πρόεδρος ΣΕΔΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου