Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΕΣΤΙΑΣΗ "Το κύμα απολύσεων και λουκέτων θα βιώσουμε σε τραγικό βαθμό μετά το πέρας της πανδημίας και των lockdown"(ακούστε)!


6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο απο το πρώτο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε, με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, τους νέους και τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο από όσο κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-09!


Εν τω μεταξύ ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων - τόνωσης και ανακούφισης, όπως τόνισε - επιχειρήσεων και επαγγελματιών, με τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρά στην εξειδίκευση τους, αμέσως μετά.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας, Βασίλης Ευθυμίου, μιλώντας στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου έκανε λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης που συνεχίζεται εις βάρος των επιχειρήσεων, αφού ούτε τα νέα μέτρα έχουν να προσφέρουν ουσιαστική οικονομική ανάσα. "Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακόψει όσο μπορεί το κύμα απολύσεων και λουκέτων, το οποίο θα βιώσουμε σε τραγικό βαθμό μετά το πέρας της πανδημίας και των lockdown", δήλωσε ο Β.Ευθυμίου και τόνισε πως οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης, με τους Υπουργούς να δείχνουν πως δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συνεννοηθούν, αφού άλλα ανακοινώνει τη μία μέρα ο ένας κι άλλα την επόμενη ο άλλος.

Σ' ότι αφορά το άνοιγμα της εστίασης, ο Πρόεδρος αποκάλυψε τα όσα είπε σε τηλεδιάσκεψη μαζί τους, ο κ.Εξαδάκτυλος. "Με τόσους διασωληνωμένους, το άνοιγμα της εστίασης είναι ακόμα πολύ πίσω χρονικά". Τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα θα παραμείνει κλειστή.

Εν τω μεταξύ ο κ.Ευθυμίου χαρακτήρισε αποτυχημένο το πρόγραμμα της επιχορήγησης της εστίασης για προμήθεια θερμαντικών σωμάτων. "Κανένας δεν πήρε σόμπα. Ήταν μια αποτυχία. Καταρχάς θα ανοίξουμε καλοκαίρι, οπότε τί να τις κάνουμε και επιπλέον πιο σημαντικό, θέλεις 40 ευρώ μόνο για μία μπουκάλα υγραερίου. Είναι ασύμφορες".

Ακούστε τον




Εν τω μεταξύ το ΔΣ του Σωματείου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Γεροντίτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μανιάτη και μέλη του ΔΣ του οργανισμού.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθούν οι προθέσεις του οργανισμού, σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα του κλάδου το προσεχές διάστημα, για θέματα που αφορούν:
• Τη χρήση των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων εκμετάλλευσης του ΟΛΝΕ
• Την τιμολογιακή και εισπρακτική πολιτική χρήσης των κοινόχρηστων χώρων
• Την διαδικασία αιτήσεων για το 2021
Για τα παραπάνω θέματα το ΔΣ του οργανισμού υποστήριξε ότι θα εξαντλήσει κάθε όριο που θα δώσει η υπουργική απόφαση που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα της εστίασης έτσι ώστε να βοηθήσει στο μέγιστο τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το καθεστώς για δωρεάν επέκταση 100% του υπάρχοντος χώρου ή έκπτωση κατά 50% όπου δεν είναι δυνατή η επέκταση, όπως το 2020, θα αποφασιστεί και θα οριστεί επακριβώς όταν ανακοινωθούν οι όροι λειτουργιάς για το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης.
Στις χρεώσεις για το 2021 θα ισχύσει η έκπτωση 15%, όπως και το 2020, καθώς θα συμψηφιστούν τα πιστωτικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν εξτρά χώρο. Επίσης δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση για τους μήνες του lockdown.
Σχετικά με τις παραχωρήσεις του 2021, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση, πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, με την προϋπόθεση να έχουν εξοφλήσει το 2020.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου