Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Νύχτα εφιάλτης στη Χαλκιδική Έξι νεκροί πάνω από 100 τραυματίες

Πρόκειται για μια 54χρονη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε από την σκεπή μιας ταβέρνας στην περιοχή Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής, όπως επίσης και ο 8χρονος γιος της.
Στην περιοχή Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής ένα δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε έναν 39χρονο άντρα ρώσικης καταγωγής και τον 2χρονο γιο του, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι νεκροί είναι συνολικά έξι, οι άλλοι δύο είναι από τη Ζωσόπολη Χαλκιδικής όπου αναποδογύρισε τροχόσπιτο. Στο τροχόσπιτο έμενε μια οικογένεια Τσέχων και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί. Στο περιστατικό της Νέα Νικομήδειας Ημαθίας δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος ενός ηλικιωμένου έχει να κάνει με την κακοκαιρία αλλά με παθολογικά αίτια.
Από την κακοκαιρία είχαμε και 30 τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών.
Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Θεοδωρικάκο.
«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς.
«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», εξήγησε ο κ. Καλτσάς.
Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων.
«Είμαστε σε αναμονή, λόγω της νύχτας. Τα ξημερώματα εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια ακόμη περιστατικά», προέβλεψε ο κ. Καλτσάς, επισημαίνοντας πως τα πιο σοβαρά τραύματα φέρουν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Το πρώτο περιστατικό έφτασε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περί τις 21:50· τα περισσότερα συμβάντα αφορούσαν τουρίστες που παραθερίζουν στην περιοχή.
Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουδανιών βρίσκεται επί ποδός, όπως και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Όλοι περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου