Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας το κτίριο του Πρώην Σανατορίου

Ακόμα πιο πλήρεις και αποτελεσματικές γίνονται οι υπηρεσίες που παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μετά την παράδοση σήμερα, της τελευταίας από τις εργολαβίες ύψους 15, 8 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πέτρινο Κτίριο (πρώην Σανατόριο) σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας.
Με την ολοκλήρωση και της συγκεκριμένης εργολαβίας (που αφορά υποδομές για ΑμεΑ, βελτιώσεις στην ομάδα Τεχνητού Νεφρού κ.α. ) κι αφού προηγήθηκαν οι απαιτούμενοι εργαστηριακοί έλεγχοι, το συγκεκριμένο κτίριο ενσωματώνεται στις λειτουργίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδς Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε υπερήφανος για τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο, έργα τα οποία «αποτελούν υποχρέωση της Περιφέρειας στους φορολογούμενους πολίτες», και ευχαρίστησε εκείνους που εργάστηκαν «για να έχουμε σήμερα αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι εργασίες ανακατασκευής που έγιναν το προηγούμενο διάστημα (ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, διαρρυθμίσεις, αντικατάσταση στέγης-κουφωμάτων) σε κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού περίπου 8.200 τ.μ. δίνουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν επιπλέον 200 κλίνες στη δύναμη του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στο μεγαλύτερο Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας στην πλήρη ανάπτυξή του.
Επιπλέον η Περιφέρεια, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, χρηματοδοτεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 1,235 εκατ. ευρώ. Και συγκεκριμένα: Σύστημα Ψηφιακής Μαστογραφίας και συστήματα Υπερηχοτομογραφίας Καρδιολογικής Χρήσης (για ΜΣΝ) και Γενικής Χρήσης (για ΜΕΘ), Φορητό Ψηφιακό Ακτινοσκοπικό χειρουργείου, Αναισθησιολογικά Μηχανήματα, Μηχανήματα Αιμοκάθαρσης αιμοδιήθησης – αιμοδιαδιήθησης και on – line μεθόδων, Πύργοι Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής HIGH DEFINITION, και Πλήρη Πύργο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής HIGH DEFINITION.

«Τα πολλά λόγια περιττεύουν γιατί σήμερα μιλάνε τα έργα. Τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τα οποία είμαστε περήφανοι, αποτελούν υποχρέωση της Περιφέρειας στους φορολογούμενους πολίτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που εργάστηκαν για να έχουμε σήμερα αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια βελτιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες Υγείας για χιλιάδες ανθρώπους και ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη για να ανταποκριθεί και το κράτος στις υποχρεώσεις του απέναντι τους. Το νοσοκομείο θέλει μια διαρκή μάχη για να κρατιέται όρθιο. Κι αυτή τη μάχη δεν πρέπει να την δίνουν μόνοι τους οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και η διοίκηση, αλλά όλοι μας να είμαστε μια γροθιά. Αυτό είναι που περιμένουν από εμάς οι πολίτες. Δεν σταματάμε την δουλειά μέχρι την τελευταία μέρα» τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου