Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου : «Σύντομα θα δούμε να γίνονται στην Εύβοια τα έργα που μας χρωστάνε»

Τις ευχαριστίες του στους συμπατριώτες του που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου επαναλαμβάνοντας, ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος. 
Στην πρώτη μετά τις εκλογές συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδας» επεσήμανε, ότι οι πολίτες έχουν την ανάγκη να δουν άμεσα αποτελέσματα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: « εκτός από την Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλεια, που είναι οι βασικοί πυλώνες είναι και η οικονομία, που οι πολίτες περιμένουν να δουν άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει- επιτέλους- να μπορέσει η ελληνική οικονομία να αποδώσει αυτά που μπορεί. Πρέπει να αρθούν τα φορολογικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, πρέπει να κάνουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. Ειδικότερα στην περίπτωση της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας υπάρχουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν στην περίοδο της κρίσης και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε που είχαν στοχοποιηθεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσοι τα κατάφεραν είναι άξιοι επαίνων. Πάνω σε αυτούς θα πρέπει να στηριχθούμε, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα των νέων. Πρέπει να δώσουμε ώθηση στην οικονομία μας, γιατί αν δεν μεγαλώσει η ‘πίτα’ δεν θα φτάνει για όλους. Η ατμομηχανή της οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

»Χρειάζεται μία άλλη συνεννόηση. Εμείς είχαμε επισημάνει στις Βρυξέλλες, ότι αυτός ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού με αυξημένες αχρείαστες δαπάνες και παράλληλη αύξηση των φορολογικών βαρών, που στραγγάλιζε την ανάπτυξη της οικονομίας, δεν βγαίνει. Αυτό θα το επαναδιαπραγματευθούμε , έχουμε δει θετικά σημάδια, αλλά θέλουμε να δείξουμε και το σχέδιό μας, το πώς συγκεκριμένα στοχεύουμε σε ανάκαμψη της οικονομίας πάνω σε υγιή θεμέλια και είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους εταίρους μας».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας του Υπουργού Υγείας τόνισε ότι ήδη είχε ενημερώσει τον κ. Κικίλια για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ενέργειες που είναι απαραίτητο να γίνουν για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αντιμετώπισή τους, όπως είναι το ζήτημα της πλήρωσης των οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού καθώς αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο το 40% των θέσεων είναι κενές. Παράλληλα, σε ό, τι αφορά το νέο Νοσοκομείο είπε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν με την Υπουργό Πολιτισμού για να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σε σχέση με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κτίριο είναι έτοιμο, έχει αγοραστεί ο εξοπλισμός εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα εκπνέει η προθεσμία της εγγύησης με ό, τι αυτό συνεπάγεται , ενώ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για το προσωπικό που θα χρειαστεί.

«Η Εύβοια – είπε- είχε αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια και στο θέμα των οδικών έργων λόγω του ότι η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε προτείνει την ένταξη στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών ούτε ενός χλμ δρόμου στην Εύβοια και μόλις το 2013 με την κυβέρνηση Σαμαρά πετύχαμε την άρση αυτής της αδικίας, καταφέρνοντας να ενταχθεί η Εύβοια από οδικής πλευράς στην Ευρώπη για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν νέα έργα με κοινοτικούς πόρους. Ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε και στη δημοπράτηση της παράκαμψης Χαλκίδας, οπότε δυστυχώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, που απένταξε το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ για να δώσει το έργο Πάτρα - Πύργος στον εκλεκτό τους κ. Καλογρίτσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός και ο μόνος πρωθυπουργός που έχει διασχίσει οδικώς την Εύβοια από την Κάρυστο μέχρι την Ιστιαία και είμαι σίγουρος, ότι πολύ σύντομα επιτέλους θα δούμε να γίνονται τα έργα που χρωστάνε στην Εύβοια».

Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και το εάν περίμεναν αυτή τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε:

«Μετά τις ευρωεκλογές περιμέναμε μία μεγαλύτερη διαφορά, αλλά και μία άλλη επίδοση από το Κίνημα Αλλαγής , γιατί ήταν περίεργο το φαινόμενο να υπάρχουν τόσο μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό στο Κίνημα αλλαγής . Αυτό βέβαια πρέπει να προβληματίσει την κα Γεννηματά και τους επιτελείς της. Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου δυο μονάδες παραπάνω απ’ ότι υπολόγιζα, όμως και πάλι είναι μία τεράστια διαφορά, που κατέγραψε τη βούληση των Ελλήνων να δώσουν αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστεύοντας ότι έχει το μόνο πρόγραμμα να οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου